Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Έκρηξη στη Βηρυτό: Μια Ελληνίδα νεκρή και 5 οι Έλληνες τραυματίες



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Βηρυτό που μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι Έλληνες τραυματίες ανέρχονται σε πέντε συνολικά, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες νεκρούς βρίσκεται και μια γυναίκα από την ελληνική κοινότητα.

 

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου δεν είναι δυνατό ακόμη να διασταυρωθούν και είτε να επιβεβαιωθούν, είτε να διαψευσθούν. Την ύπαρξη αυτών των πληροφοριών επιβεβαίωσε στο protothema.gr η κ. Κατερίνα Φουντουλάκη, πρεσβευτής της Ελλάδας στον Λίβανο.

 

Στον Λίβανο βρίσκεται ήδη το κλιμάκιο της της ΕΜΑΚ το οποίο θα συνδράμει την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου στον τόπο της τραγωδίας.

 

Η ελληνική βοήθεια στο Λίβανο περιλαμβάνει, κατ' αρχήν, την αποστολή κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου στον τόπο της τραγωδίας, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο Κώστας Φραγκογιάννης συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του λιβανου και Υπουργό Αμύνης Zeina Adra Akar και τον Υπουργό Εξωτερικών Charbel Wehbi.

Δείτε τις φωτογραφίες από την άφιξη της ΕΜΑΚ στη Βηρυτό

 
PHOTO-2020-08-05-18-59-50PHOTO-2020-08-05-18-59-50__1_

Στο υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου, για την παροχή αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν τυχόν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, παρέχοντας στοιχεία επικοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λίβανο.

Να σημειωθεί ότι ο απολογισμός των νεκρών από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε χθες τη Βηρυτό αυξήθηκε σε 135, ενώ περίπου 5000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν και αγνοούνται, είπε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.