Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έκλεψαν καρχαρία απο ενυδρείο τον έντυσαν μωρό και τον έβαλαν σε καροτσάκι!



Στο ενυδρείο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας καταγράφηκε ένα απίστευτο περιστατικό.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα πλησίασαν μια ανοικτή δεξαμενή, όπου οι επισκέπτες επιτρέπεται να ταϊζουν ή και να αγγίζουν ορισμένα είδη ψαριών. Ο ένας εξ’ αυτών άρπαξε από την ουρά έναν μικρό καρχαρία, οι άλλοι δύο τον τύλιξαν σε βρεγμένη κουβέρτα και μετά τον έβαλαν σ’ έναν κουβά τοποθετημένο σ’ ένα παιδικό καροτσάκι!

Οι τρεις ξεκίνησαν να φύγουν παριστάνοντας ότι κουβαλούν ένα μωρό, αφήνοντας πίσω τους ίχνη από τα νερά που έτρεχαν. Ένα μέλος του προσωπικού του ενυδρείου που αντιλήφθηκε τι συνέβη, τους ακολούθησε στο πάρκινγκ προσπαθώντας να τους κλείσει το δρόμο, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον ύποπτο που κουβαλούσε τον καρχαρία και ο οποίος έβαλε μπροστά και έφυγε. Οι άλλοι δύο συνεργάτες του ομολόγησαν την ενοχή τους.

Ευτυχώς, οι πληροφορίες που έδωσε το κοινό βοήθησαν την αστυνομία να εντοπίσει το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι κλέφτες και να συλλάβει έναν 38χρονο άνδρα.

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου φοβήθηκαν ότι ο καρχαρίας μήκους 45 εκ. ονόματι “Helen” δεν θα επιβιώσει, αλλά τελικά τους επεστράφη σώος και αβλαβής.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι οι κλέφτες δεν είχαν να αποκομίσουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος από την παράτολμη -όσο και ανόητη- πράξη τους, αφού το συγκεκριμένο είδος καρχαρία (horn shark) αφθονεί ανοικτά της Καλιφόρνια και δεν θα μπορούσαν να τον πουλήσουν για πάνω από 400 δολάρια, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ στο Σαν Αντόνιο.