Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

7 °C

Σήμερα, 10. Απριλίου 2020

Εκκλησίες στην Ευρώπη: Βανδαλισμοί «Κάθε Μέρα»..


  • Στην Γερμανία, τέσσερις εκκλησίες δέχτηκαν βανδαλισμό ή/ και τους έβαλαν φωτιά μόνο το Μάρτιο. «Σε αυτή τη χώρα,» εξηγεί το PI-News, ένας γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, «υπάρχει ένας υποβόσκων πόλεμος ενάντια σε οτιδήποτε συμβολίζει τον Χριστιανισμό: επιθέσεις σε σταυρούς στις κορυφές βουνών, σε ιερά αγάλματα στην άκρη του δρόμου, σε εκκλησίες ... και πρόσφατα επίσης σε νεκροταφεία.»
  • Κάθε φορά που γίνεται επίθεση σε εκκλησία , οι αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιπλέκουν τα πράγματα σε ότι αφορά την ταυτότητα των βανδάλων. Σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις, όταν διαρρέει η ταυτότητα μουσουλμάνων (ή «μεταναστών»), οι βάνδαλοι παρουσιάζονται τότε να υποφέρουν από θέματα ψυχικής υγείας.
  • Σχεδόν κανείς δεν γράφει ούτε μιλάει για τις αυξανόμενες επιθέσεις προς τα χριστιανικά σύμβολα. Επικρατεί σιωπή τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία σχετικά με το σκάνδαλο των καταστροφών και την προέλευση των δραστών που όμως κάτι δείχνει... Ούτε μια λέξη, ούτε καν ο παραμικρός υπαινιγμός που θα μπορούσε ούτως ή άλλως να οδηγήσει σε υποψία προς τους μετανάστες... Δεν είναι οι δράστες που κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν, αλλά αυτοί που τολμούν να συσχετίσουν την βεβήλωση των χριστιανικών συμβόλων με τους μετανάστες. Κατηγορούνται για απέχθεια, ρητορική μίσους και ρατσισμό.» --PI News, 24 Μαρτίου 2019.