Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 -

Έκκληση της ρωσικής κυβέρνησης προς τους πολίτες: Μην ταξιδεύετε στη Μέση ΑνατολήΗ Ρωσία καλεί τους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια προς τη Μέση Ανατολή και ιδιαιτέρως στο Ισραήλ, τον Λίβανο και τα παλαιστινιακά εδάφη, με σημερινή της ανακοίνωση.

«Η τεταμένη κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής παραμένει», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε για πρώτη φορά αυτή την ταξιδιωτική οδηγία τον Οκτώβριο, όταν κάλεσε τους Ρώσους να μην επισκέπτονται το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη παλαιστινιακών εδαφών-Ισραήλ, καθώς και στην περιοχή της (διαχωριστικής) “Μπλε Γραμμής” ανάμεσα στον Λίβανο και το Ισραήλ, παραμένει ασταθής. Συστήνουμε στους ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην περιοχή, ειδικά στο Ισραήλ, τον Λίβανο και τα παλαιστινιακά εδάφη παρά μόνο για περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης», αναφέρεται.

Η Ρωσία είπε ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ιορδανία παραμένει σταθερή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν ότι επίκεινται μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις ή πλήγματα με drone από το Ιράν ή από πληρεξούσιους της Τεχεράνης εναντίον στρατιωτικών ή κυβερνητικών στόχων, όπως μετέδωσε χθες Τετάρτη το «Bloomberg», επικαλούμενο αμερικανικές και ισραηλινές πηγές ασφαλείας.