Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Είκοσι δύο κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα, όλα εισαγόμενα



Ακόμα 22 κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, αριθμός ίδιος με την προηγουμένη, δηλαδή, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοινώνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλοι 17 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού, έναντι 37 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει αυτού του είδους τις περιπτώσεις στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Άλλοι 39 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 595 ασθενείς, οι 27 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.871 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.