Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δύο θανάτους Καναδών στην έκρηξη στη Βηρυτό ανακοίνωσε ο Τζάστιν Τριντό



Τον θάνατο δύο Καναδών στη φονική έκρηξη στη Βηρυτό που άφησε πίσω της πάνω από 171 νεκρούς ανακοίνωσε ο Τζάστον Τριντό.

«Σήμερα, γίνομαι ένα με τους Καναδούς σε ολόκληρη τη χώρα για να θρηνήσω την απώλεια δύο Καναδών πολιτών στην τραγική έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Καναδοί και οι οικογένειές τους που έχουν πληγεί από την έκρηξη διαθέτουν την απαραίτητη προξενική βοήθεια για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον, οι Λιβανέζοι πολίτες που διαμένουν προσωρινά στον Καναδά έχουν «την επιλογή να παρατείνουν τη διαμονή τους εάν δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους λόγω της έκρηξης» πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ο Τριντό ανακοίνωσε πως η βοήθεια του Καναδά στον πληθυσμό του Λιβάνου θα αυξηθεί από 5 σε 30 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (19 εκατομμύρια ευρώ), προκειμένου να «καλύψει τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού».

Ο Καναδάς δεσμεύθηκε επίσης οι ιδιωτικές δωρεές στο καναδικό ταμείο για την συγκέντρωση βοήθειας στον Λίβανο να φθάσουν έως και 5 εκατομμύρια δολάρια.