Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

«Δώρο» Τριντό 650 εκατ. δολάρια για την Ημέρα της Γυναίκας



Δώρο αξίας 650 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για την Ημέρα της Γυναίκας ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Το παραπάνω ποσό θα δοθεί για τη βελτίωση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών, γεγονός που υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι πολίτες της βορειοαμερικανικής χώρας.

Τα 650 εκατ. δολάρια δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες στον Καναδά, αλλά σε όλον τον πλανήτη και ιδιαίτερα στις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Το πλάνο θα επικεντρωθεί στην πρόληψη και στην ενημέρωση για τις συνθήκες σεξουαλικής υγιεινής, στον οικογενειακό προγραματισμό και στη σεξουαλική επιμόρφωση και εκπαίδευση των νεαρών ατόμων.

Επί της ουσίας, ο Τριντό καλύπτει ένα μέρος του κενού που δημιουργήθηκε μετά την ακύρωση της χρηματοδότησης των εταιρειών που επιμόρφωναν και κάλυπταν τα συγκεκριμένα θέματα από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μέχρι τώρα, πολλές γυναίκες και ιδιαίτερα κορίτσια, καταφεύγουν σε αμφιβόλου ποιότητας αμβλώσεις, ρισκάροντας τη ζωή τους, είτε δεν γνωρίζουν τις επιλογές που έχουν», δήλωσε ιο Καναδός πρωθυπουργός κατά την ανακοίνωση του προγράμματος, το οποίο θα εφαρμοστεί τα τρία επόμενα χρόνια.