Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Δωρεά 1.000.000 από διάσημο τενίστα για τον κορωνοϊό1.000.000€ δώρισε ο Novak Djokovic και η σύζυγός του, Jelena, προκειμένου να ενισχύσουν το σύστημα υγείας της Σερβίας, στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο διεθνούς φήμης τενίστας, με βαθιά πίστη στο Θεό προέβη σε ακόμα μία πράξη αγάπης προς τους συνανθρώπους του. Πάνω απ’ όλα, όπως είχε πει με έμφαση και ο ίδιος στο παρελθόν, περισσότερο από αθλητής, είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.

«Σήμερα, εγώ και ο Novak είχαμε μια ασυνήθιστη συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ, για να ανακοινώσουμε πως θα δωρίσουμε 1.000.000€ μέσω του ιδρύματος Novak Djokovic Foundation, για να βοηθήσουμε στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Σερβίας», έγραψε στις σελίδες της στα social media η Jelena Djokovic, ενώ συμπλήρωσε,  «Κάτσαμε και αναλύσαμε προσεκτικά την κατάσταση, σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τον σερβικό λαό, γι’ αυτό και ανακοινώνουμε τώρα αυτή την είδηση. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να βρει τις απαντήσεις, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το κόστος του ιατρικού εξοπλισμού κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, η διαθεσιμότητα είναι χαμηλή, η παράδοση απαιτεί χρόνο, η μεταφορά του είναι δύσκολη και η εκμάθηση του τρόπου χρήσης απαιτεί επίσης χρόνο. Ο Novak χρησιμοποίησε τις επαφές του για να έχουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, για σωστή καθοδήγηση και πρόσβαση στον εξοπλισμό.

Λάβαμε αμέτρητα τηλεφωνήματα και emails απ’ όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι ήθελαν να μας βοηθήσουν. Θα ανοίξουμε έτσι ένα ξεχωριστό ταμείο έκτακτης ανάγκης στο ίδρυμα, για όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν δωρεές και να παλέψουν μαζί μας αυτή την κρίση.

Είμαι βέβαιη ότι η ομάδα μας μπορεί για μια ακόμα φορά να βγει μπροστά και να ανταποκριθεί σ’ αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ακεραιότητα. Γι’ αυτό ο Novak και εγώ χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα μας, ώστε να πλησιάσουμε εκείνους που μας έχουν ανάγκη.»