Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δωδεκάχρονος έβγαλε €338.000 στις καλοκαιρινές του διακοπές ως web developer



Οι καλοκαιρινές διακοπές από το σχολείο για τους περισσότερους 12χρονους σημαίνουν παιχνίδι, μπάνια, gaming και ένα σωρό ανέμελες ασχολίες.

Όχι όμως για τον Benyamin Ahmed ο οποίος από ηλικία μόλις 5 ετών άρχισε να προγραμματίζει, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του ως web developer. Ξεκίνησε με HTML και CSS και συνέχισε να αναπτύσσει τις δεξιότητές του με JavaScript και άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Τελευταία την προσοχή του προσέλκυσαν τα NFTs ή non-fungible tokens.

Πρωτοέμαθα για τα NFTs φέτος. Με συνάρπασε το γεγονός πως μπορείς να μεταφέρεις εύκολα την ιδιοκτησία τους μέσω του blockchain.

Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του συλλογή NFT προς πώληση. Αποτελείται από 40 πολύχρωμα avatars με pixels, τα οποία ονομάζει Minecraft Yee Haa, προφανώς από το αγαπημένο του παιχνίδι. Εμπορικά δεν πήγε πολύ καλά, καθώς αποτέλεσε περισσότερο μία εμπειρία εκμάθησης στον κόσμο των NFTs.

Τον Ιούνιο ξεκίνησε να προγραμματίζει τη δεύτερη συλλογή του που ονόμασε Weird Whales. Αποτελείται από 3.350 φάλαινες με pixels, κάθε μία με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Το project του κόστισε $300, κυρίως λόγω των προμηθειών καταχώρισης κάθε NFT στο blockchain.

Όταν έβγαλε τον Ιούλιο προς πώληση τη συλλογή του, την ξεπούλησε μέσα σε εννέα ώρες, κερδίζοντας 80 Ether μέσε σε μία μέρα. Κράτησε τα κέρδη του στη μορφή των κρυπτονομισμάτων και έτσι σήμερα αξίζουν πάνω από €220.000. Έκτοτε, έχει κερδίσει ακόμα 30 Ether από τη μεταπώληση των NFTs του, στα οποία παίρνει προμήθεια 2.5% σε κάθε μεταπώληση. Έως τώρα έχει κερδίσει €338.000 και εκτιμά πως θα φτάσει ακόμα και τις €350.000 πριν τελειώσει ο Αύγουστος.

Μέχρι τώρα ο Ahmed δε διαθέτει συμβατικό τραπεζικό λογαριασμό παρά μόνο ένα crypto wallet, ενώ εργάζεται και πάνω σε άλλα NFT projects.

Σκοπεύω να κρατήσω όλα τα Ether μου και να μην τα μετατρέψω σε συμβατικό χρήμα. Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα πως στο μέλλον, κανείς δε θα χρειάζεται ένα τραπεζικό λογαριασμό παρά μόνο μία Ether διεύθυνση και ένα wallet.