Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δήμος του Παρισιού εξαπέλυσε αρπακτικά πτηνά για να… κυνηγήσουν τα περιστέρια



Σε όλους μας έχει τύχει περπατώντας στον δρόμο, η καθισμένοι σε κάποιο σημείο σε υπαίθριο χώρο, να έχουμε κάποιον... λεκέ από εναέρια "επίθεση" περιστεριού, η να είναι γεμάτο το αυτοκίνητό μας από τέτοιες "επιθέσεις". Σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού λοιπόν αποφάσισαν να εφαρμόσουν έναν "πρωτοποριακό" τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο Δήμος του 10ου διαμερίσματος του Παρισιού με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, εξαπολύθηκαν 5 αρπακτικά πουλιά ώστε να… κυνηγήσουν τα περιστέρια και να περιορίσουν το πρόβλημα.

Μάλιστα ο Δήμος είναι τόσο… αποφασισμένος για το εγχείρημα αυτό, που υπολογίζεται ότι θα δαπανηθούν σύνολο 12.800 ευρώ. Τα αρπακτικά έχουν «πιάσει δουλειά» από τις 29 Σεπτεμβρίου και θα είναι ελεύθερα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.
Όπως μετέδωσε και το luben.tv, ο Δήμος προβάλει ως δικαιολογία ότι τα περιστέρια «θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοψής. Τα περιστέρια συχνά μεταφέρουν ασθένειες όπως τη γρίπη των πτηνών και τον κοκκίτη. Επιπλέον η ασυνήθιστα μεγάλη συγκέντρωση περιστεριών στην περιοχή προκαλεί φθορές σε σπίτια και σε κτίρια με τις κουτσουλιές τους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα όξινες»

Μάλιστα εκπρόσωπος του Δημαρχείου δήλωσε «Δοκιμάσαμε παραδοσιακές μεθόδους και τώρα κάνουμε κάτι πιο ριζοσπαστικό. Τα περιστέρια του Παρισιού δεν είναι συνηθισμένα σε αρπακτικά πουλιά»

Ωστόσο φαίνεται πως η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από φιλόζωους, οι οποίοι έχουν φτιάξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα υπό την ονομασία «Πρεσβεία Περιστεριών» μαζεύοντας υπογραφές. Έως τώρα πάνω από 17.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά ενάντια σε αυτήν την πρακτική.