Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Διαδήλωσαν με πρόβατα έξω από το ιταλικό κοινοβούλιο



Ιταλοί κτηνοτρόφοι από περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς μετέφεραν σήμερα πρόβατα στο κέντρο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για τις σοβαρές καθυστερήσεις, όπως καταγγέλλουν, στις επιχειρήσεις ανοικοδόμησης των υποδομών.

 

Περισσότερα από 10.000 ζώα έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν κατά τους σεισμούς και από τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν στις πληγείσες περιοχές, γνωστοποίησε η αγροτική ένωση Coldiretti.

Χιλιάδες αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις εδρεύουν στο Λάτσιο, στο Μάρκε, στο Αμπρούτσο και στην Ούμπρια, περιοχές που επλήγησαν από ισχυρές σεισμικές δονήσεις από τον Αύγουστο.

Ο Πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, ενέκρινε ένα σχέδιο νόμου για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς, το οποίο περιλαμβάνει την εκταμίευση του ποσού των 35 εκατομμυρίων ευρώ για να αποζημιωθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για τα εισοδήματα που έχασαν.

«Οι εκτροφείς δεν γνωρίζουν πού να μεταφέρουν τις αγελάδες που επιβίωσαν, τα γουρούνια και τα πρόβατα, τα οποία είτε παραμένουν έξω στο κρύο, αντιμέτωπα με τον θάνατο και τις ασθένειες ή σε μισογκρεμισμένα κτίρια» επισημαίνει η Coldiretti.

Το υπουργείο Γεωργίας απαντάει ότι η διαδικασία της εκταμίευσης της έκτακτης επιχορήγησης προς τους αγρότες έχει ήδη ξεκινήσει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από το roma.corriere.it: