Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Δεύτερη μέρα έντασης στο Μιλγουόκι μετά το θάνατο 23χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά


Δεύτερη νύχτα έντασης στο Μιλγουόκι μετά το θάνατο 23χρονου Αφρφοαμερικανού από αστυνομικά πυρά, με την αστυνομία να αναφέρει πως κατά τα επεισόδια ένα άτομα τραυματίστηκε από σφαίρα. Η ένταση έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση, αν και όχι ακόμη ανάπτυξη, της Εθνοφρουράς, ενώ αρχίζουν να γίνονται γνωστά στοιχεία για την υπόθεση: Ο 23χρονος ήταν ένοπλος και φέρεται να στράφηκε με το όπλο προς τον αστυνομικό, επίσης Αφροαμερικανό, που τον πυροβόλησε.
 
Η αστυνομία ανέφερε πως τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τεθωρακισμένο όχημα για να απομακρύνει έναν τραυματία από σφαίρα από το σημείο της έντασης και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. 
 
Δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί εάν ο τραυματίας ήταν διαδηλωτής, αστυνομικός ή περαστικός. 
 
Επίκεντρο της έντασης ήταν η διασταύρωση στην οποία είχε πέσει νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου ο 23χρονος κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. 
 
Θέλοντας να προλάβουν εκτεταμένα επεισόδια, οι Αρχές της πολιτείας έθεσαν σε ετοιμότητα -αλλά ακόμη δεν ανέπτυξαν- την Εθνοφρουρά. 
 
Παράλληλα, με στόχο και να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο Δήμος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της υπόθεσης με το θάνατο του 23χρονου υπόπτου. Ο δήμαρχος Τομ Μπάρετ παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία από το βίντεο του περιστατικού, το οποίο είχε τραβηχτεί από την κάμερα στην στολή του αστυνομικού.
 
Τον 23χρονο, τον Σιλβίλ Σμιθ, είχε σταματήσει το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία για να ελέγξει το όχημά του. Ο Σμιθ προσπάθησε να διαφύγει πεζός κρατώντας όπλο. 
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αφού απομακρύνθηκε λίγο, ο Σμιθ εμφανίζεται στο βίντεο να γυρίζει προς τον αστυνομικό κρατώντας το όπλο. 
 
Η αστυνομία από την πλευρά της δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αστυνομικού που πυροβόλησε, αλλά ανέφερε πως είναι και ο ίδιος Αφροαμερικανός.