Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον 14χρονο γιο τους και παρακάλεσαν το δικαστή να τον κλείσει φυλακή



Ένας παραβατικός 14χρονος από το Grimsby (Αγγλία) κατέληξε σε φυλακή ανηλίκων έπειτα από παράκληση που έκαναν οι γονείς του στον δικαστή καθώς, όπως ανέφεραν, δεν μπορούσαν να τον ελέγξουν.

Αυτή η λύση, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν μονόδρομος καθώς ο έφηβος είχε συλληφθεί ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους 18 μήνες για κλοπές, κατοχή και χρήση ναρκωτικών αλλά και για ταραχές που προκαλούσε στη γειτονιά του.

Όπως αναφέρει η Sunday Mirror, ο νεαρός έφτασε στο σημείο να κλέβει τους γονείς του ώστε να μπορεί να αγοράσει μαριχουάνα, στην οποία έχει εθιστεί.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ανέβηκε στη στέγη ενός σπιτιού και επί ένα 8ωρο πετούσε κεραμίδια σε αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο από κάτω!

«Πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια καταδίκη σε φυλάκιση που θα τον ταρακουνήσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ενέργειές του έχουν συνέπειες, ανεξάρτητα από την ηλικία του, ειδάλλως θα δείτε πολλά περισσότερα από αυτόν καθώς μεγαλώνει. Παρακαλούμε μην αποτύχετε με τον γιο μας, παρακαλούμε να δράσετε άμεσα. Ας τον βάλουμε στο σωστό δρόμο προκαλώντας του ένα σοκ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επιστολή που έστειλαν οι γονείς του στον τοπικό δικαστή, Daniel Curtis, ο οποίος αποφάσισε τελικά τη φυλάκιση του νεαρού για έξι μήνες.

«Φοβάμαι πως μπορεί να γίνεις εγκληματίας, μεγαλώνοντας. Πολύ απλά δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι», είπε στην απόφασή του ο δικαστής.

«Τίποτα από αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν δούλεψε, οποιαδήποτε ποινή και αν του επιβλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο 41χρονος πατέρας του νεαρού στη Sunday Mirror.