Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δεν έκανε έκτρωση και γέννησε τον Μπετόβεν



Η 17η Δεκεμβρίου ήταν η 250η επέτειος από την βάπτιση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Αν και η ακριβής ημερομηνία γέννησής του είναι άγνωστη, ήταν πιθανότατα λίγες μέρες πριν από αυτή.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η μητέρα του Μπετόβεν, Μαρία μπήκε στον πειρασμό να κάνει άμβλωση. Η μικρού μήκους  ταινία υπέρ της ζωής Crescendo βασίζεται στο ημερολόγιό της.

Ο σύζυγος της Μαρίας, Γιόχαν έπινε για να παρηγορηθεί από τον πόνο του ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξωπραγματικές του φιλοδοξίες και ήταν πολύ βίαιος στη γυναίκα του.  Όταν η Μαρία έμεινε έγκυος, σκέφτηκε να κάνει  έκτρωση. Κατά αγαθή συγκυρία δεν τα κατάφερε  και απέκτησε επτά παιδιά – τέσσερα από τα οποία πέθαναν πολύ μικρά. Το παιδί που κόντεψε να σκοτώσει με έκτρωση ήταν ο Λούντβιχ, ο οποίος θα γινόταν ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες και πιανίστες όλων των εποχών.

Η ταινία Crescendo έχει κερδίσει 11 διεθνή βραβεία και έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο ισχυρή ταινία pro-life του είδους της».

«Κάθε μικρό πράγμα μπορεί να γίνει κάτι σπουδαίο», λέει η ταινία. «Μπορείτε να φανταστείτε να κάνετε κάτι που αλλάζει τον κόσμο;»

Η μητέρα στην ταινία, όπως πολλές γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση, αναρωτιέται, «Πώς γίνεται μια καλή μητέρα να θέλει να μεγαλώσει το παιδί της μέσα σε τέτοια… παραφωνία;» Οι γυναίκες συχνά σκέπτονται ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί στις καταστάσεις που ζουν –  μέσα στη κακοποίηση, φτώχεια, ακατάλληλη ηλικία ή εκπαίδευση. Αλλά η ζωή του παιδιού τους είναι πάντα πιο σημαντική από οποιοδήποτε ζήτημα, και το να εκτρωθεί το παιδί δεν θα αφαιρούσε κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν –  μόνο θα πρόσθετε σε αυτά.

Κάθε γυναίκα που επιλέγει τη ζωή ή τον θάνατο για το αγέννητο παιδί της, αλλάζει τον κόσμο. Για εκείνες που επιλέγουν την άμβλωση, ο κόσμος τους δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Το τραύμα της άμβλωσης θα ανοίξει την πόρτα της κατάθλιψης, κατάχρησης αλκοόλ, ναρκωτικών, ακόμη και την αυτοκτονία. Για όσες επιλέγουν τη ζωή, ανεξάρτητα από τους αγώνες που δίνουν για αυτή, το μέλλον είναι ανοιχτό! Υπάρχουν δυνατότητες που φέρνουν ελπίδα και χαρά, είτε η μητέρα δίνει το παιδί της για υιοθεσία είτε το μεγαλώνει μόνη της.

 

Η Μαρία βαν Μπετόβεν επέλεξε τη ζωή για το παιδί της και άλλαξε τον κόσμο. Κάθε παιδί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες  σύλληψής του ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς του, έχει τη δυνατότητα να κάνει το ίδιο.

Live Action, Ανθρώπινα δικαιώματα, Από τη Nancy Flanders,  18 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΙΤΕ – «Crescendo»: Η γέννηση ενός μεγάλου συνθέτη!

Πηγή: ΚΙΝΗΜΑ «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΖΩ» / liveaction.org