Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ορθόδοξες Προβολές



Το προσκύνημα στη Μάνα του ποντιακού ελληνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες κόσμου περιμένει υπομονετικά στην ουρά, ακόμη και για τρεις ή τέσσερις ώρες, προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.



Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Επίσκοπο Μπουκόμπας (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Παρακολουθήστε το Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο που διοργάνωσαν η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας και το ψηφιακό περιοδικό «Πεμπτουσία» τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022.



ΖΩΝΤΑΝΑ: Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Ζαχαρία της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ

 

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση το ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Ζαχαρία, από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας και την Ενορία Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Τυφλίδας Γεωργίας.

Θέμα ομιλίας και συζήτησης: Η υποστατική προσευχή των τέκνων του Θεού στον Άγιο Σωφρόνιο.



Αΐδιος τιμή και μνήμη Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Τόμος Β’)

Μία εμπεριστατωμένη έρευνα για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο αποτελεί το δίτομο έργο του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπαδάκη υπό τον τίτλο «Αΐδιος τιμή και μνήμη Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Το έργο χαρακτηρίζεται ως συλλεκτικό κόσμημα, αλλά και εστία μελέτης για τους επιστήμονες, ερευνητές και όχι μόνον.



Ο Γέροντας Εφραίμ για τον Άγιο Παΐσιο: Συναντήσεις και συζητήσεις

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ κατά την πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στο θέατρο «Παλλάς» και αποτελεί μία παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και της Πεμπτουσίας, με την ευγενική χορηγία της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.



Δεν έκανε έκτρωση και γέννησε τον Μπετόβεν

Η 17η Δεκεμβρίου ήταν η 250η επέτειος από την βάπτιση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Αν και η ακριβής ημερομηνία γέννησής του είναι άγνωστη, ήταν πιθανότατα λίγες μέρες πριν από αυτή.