Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δάσκαλος ξυλοφόρτωσε 10χρονο στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο



Ο ιδιαίτερα οξύθυμος δάσκαλος καλλιτεχνικών έστειλε στο νοσοκομείο 10χρονο μαθητή του για τα πινέλα. Ο μικρός δεν είχε καθαρίσει τα πινέλα και την μπαλέτα του οδηγώντας στην παραφροσύνη τον εκπαιδευτικό.

Ο 10χρονος δεχόταν τα άγρια χτυπήματα του "εκπαιδευτικού" μέχρι που λιποθύμησε από τους πόνους. Έφυγε σαν τον κλέφτη από το σχολείο με το παιδάκι να σέρνεται στο έδαφος για να ζητήσει βοήθεια

Ο Δήμος Σωτήρας, αλλά και η κοινή γνώμη σε ολόκληρη την Κύπρο δέχθηκαν ένα ισχυρό σοκ με την υπόθεση που βγήκε στο φως με ξυλοδαρμό 10χρονου μαθητή από τον δάσκαλό του, την περασμένη Παρασκευή στο Τρίτο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργαζόμενο δάσκαλο Τέχνης ο οποίος νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής πήγε στην τάξη όπου διεξαγόταν το μάθημα της πληροφορικής, ζητώντας ονομαστικά τον 10χρονο μαθητή να τον συναντήσει έξω από την αίθουσα, αποσπώντας τον από το μάθημα, όπως κι έγινε. Ο δάσκαλος του ανέφερε ότι δεν είχε πλύνει ως όφειλε το πινέλο και την μπαλέτα του.

Τότε, ο δάσκαλος τον οδήγησε πίσω στην άδεια αίθουσα διδασκαλίας της Τέχνης, με τον 10χρονο να εξαναγκάζεται να πλύνει τόσο το πινέλο όσο και την μπαλέτα του, ωστόσο ο παραδειγματισμός δεν σταμάτησε εκεί... Ο δάσκαλος στο ενδιάμεσο είχε κλείσει την πόρτα της άδειας τάξης και επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον μαθητή του! Στα όσα συγκλονιστικά καταθέτει ο μαθητής ο δάσκαλος του επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα γρονθοκοπώντας τον με μανία κυρίως στο πρόσωπο και την πλάτη.

Κάποια στιγμή το παιδάκι από τα απανωτά χτυπήματα έχασε την ισορροπία του και σωριάστηκε στο πάτωμα, ωστόσο ο δάσκαλος συνέχισε να τον χτυπά αλύπητα. Όπως ο 10χρονος κατέθεσε στην αστυνομία μαζί με τους σοκαρισμένους του γονείς, εκλιπαρούσε μάταια τον καθηγητή να σταματήσει τα χτυπήματα, καθώς ένιωθε να πονάει παντού, ωστόσο αυτός εξαγριώθηκε ακόμα περισσότερο χτυπώντας με μεγαλύτερη μανία τον μαθητή του!

Ξαφνικά πλέον το παιδί έπαψε να εκλιπαρεί τον καθηγητή του να σταματήσει, καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του. Τότε και αφού είχε κατευναστεί η δολοφονική μανία του δασκάλου, αυτός παράτησε τον 10χρονο αιμόφυρτο στο πάτωμα κι έφυγε σαν τον κλέφτη από το σχολείο, χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα απολύτως! Μετά από λίγη ώρα το παιδί ανέκτησε σιγά-σιγά τις αισθήσεις του και άρχισε να σέρνεται στο έδαφος προς την πόρτα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να σωριαστεί σε ένα παγκάκι όπου τον βρήκαν συμμαθητές του σε κατάσταση σοκ. Μια καθαρίστρια του σχολείου τον αγκάλιασε δίδοντάς του κουράγιο. Άρχισε να καλεί σε βοήθεια το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου. Λίγη ώρα μετά, ασθενοφόρο παρέλαβε τον δεκάχρονο προκειμένου να μεταφερθεί στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ", ο 10χρονος πρόκειται να υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης δυο ρινικών οστών, τα οποία έσπασαν συνεπεία του ξυλοδαρμού που υπέστη από τον δάσκαλο. Η Αστυνομία έχει ήδη προβεί σε καταγγελία εις βάρος του, ενώ για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκε άμεσα από τα καθήκοντά του.

Προς το παρόν, η προσπάθεια στη Σωτήρα επικεντρώνεται στην ψυχολογική στήριξη του δεκάχρονου, της οικογένειάς του, αλλά και των παιδιών στο Τρίτο Δημοτικό.

Χθες, από τις 7.30 το πρωί, επιθεωρητές του Υπουργείου Παιδείας βρέθηκαν μαζί με τους δασκάλους, κοντά στα παιδιά, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν το κλίμα και τα παιδιά να συνεχίσουν το συντομότερο, ανεπηρέαστα, τα σχολικά τους μαθήματα.

Η Αστυνομία με βάση τις καταθέσεις του 10χρονου μαθητή και του πατέρα του, αλλά και την έκθεση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Αμμοχώστου, Γιώργο Οικονόμου, έχει ήδη προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης, με τον δάσκαλο να κατηγορείται για επίθεση κατά ανηλίκου και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Ο δάσκαλος απαθής φέρεται να δήλωσε στην Αστυνομία πως «ό,τι έχει να πει, θα το πει στο Δικαστήριο» και αφέθηκε ελεύθερος το περασμένο Σάββατο.

Το παιδάκι μετά την εγχείρηση πρόκειται να παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο για νοσηλεία και ψυχική στήριξη. Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί στενά την κατάσταση της υγείας του και συνεργάζεται με τους γονείς, με απώτερο σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Επίσης, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι ο δάσκαλος αυτός, ο οποίος εργαζόταν στο Ολοήμερο με αγορά υπηρεσιών δεν πρόκειται επ' ουδενί να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες.

Το Υπουργείο προχώρησε ήδη στη διακοπή του συμβολαίου του και ως εκ τούτου δεν βρίσκεται πλέον στα σχολεία. Στο ερώτημα εάν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για πειθαρχικό αδίκημα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου απάντησε αρνητικά. Λόγω του καθεστώτος εργοδότησής του, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Αξιωματούχος του Υπουργείο ωστόσο επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία και ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μελλοντικής εργοδότησής του στα σχολεία, τονίστηκε από πλευράς Υπουργείου ότι οι υποψήφιοι για αγορά υπηρεσιών επιβάλλεται να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.