Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δάσκαλος τάισε χελώνα με ένα κουτάβι μπροστά στους μαθητές του...



Ο Robert Crosland είναι καθηγητής επιστημών σε γυμνάσιο του Αϊντάχο και, σύμφωνα με τις αναφορές, έφτασε το παιχνίδι της αληθοφάνειας πολύ μακριά.

Ο εκπαιδευτικός κατηγορείται πως τάισε ένα κουταβάκι σε θαλάσσια χελώνα, στο ενυδρείο που έστησε στην τάξη του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του και τον αποτροπιασμό των γονέων αργότερα.

Οι γονείς μαζεύουν πια υπογραφές για να απολυθεί και έχουν ήδη συγκεντρώσει τις 190.000 από τις 200.000 που χρειάζονται. Το κουτάβι, αποκάλυψε ο Τύπος, ήταν «άρρωστο», ήταν ωστόσο ζωντανό όταν το πέταξε στο ενυδρείο για να γίνει τροφή για τη χελώνα του.

Ο Crosland κατηγορήθηκε επισήμως για κακοποίηση ζώου και αν καταδικαστεί, θα περάσει ένα εξάμηνο στη φυλακή και θα πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο. «Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημόσιας εκπαίδευσης της περιοχής, το περιστατικό έλαβε χώρα μετά τις σχολικές ώρες, αν και αρκετοί μαθητές ήταν παρόντες», διαβάζουμε στο petition, «ένας ντόπιος ακτιβιστής ζώων ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα. Έκτοτε περισσότερες λεπτομέρειες αναδύθηκαν. Το κουτάβι φέρεται να ήταν ζωντανό αλλά άρρωστο, όταν ο Crosland το τάισε στη χελώνα».

«Το γεγονός συνέβη αρκετά μετά το σχόλασμα των μαθητών και δεν ήταν μέρος κανενός σχολικού προγράμματος», έσπευσαν να τηρήσουν τις αποστάσεις τους οι αξιωματούχοι τόσο του σχολείου όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Idaho Statesman», η χελώνα του Crosland υποβλήθηκε σε ευθανασία…