Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δανία: Εντοπίστηκε το κεφάλι της δολοφονημένης Σουηδέζας δημοσιογράφου



Το κεφάλι της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν πριν από δύο μήνες μπόρεσαν τελικά να βρουν οι αστυνομικοί της Δανίας.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο την ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας, το κεφάλι της γυναίκας βρέθηκε σε μια τσάντα η οποία επίσης περιείχε δύο πόδια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη μια τσάντα όπου υπήρχαν τα ρούχα της άτυχης κοπέλας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε ακόμη ότι τα ευρήματα εντοπίστηκαν μετά από αρκετές προσπάθειες των δυτών στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Κοπεγχάγης. Μέσα στις σακούλες βρέθηκαν μεταλλικά κομμάτια προκειμένου να συγκρατούν τις σακούλες στον βυθό. 

Εξέταση DNA έχει ήδη ταυτοποιήσει ότι το κεφάλι ανήκει στην δημοσιογράφο, ενώ στο κρανίο δεν εντοπίστηκαν κακώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.  

Η 30χρονη δημοσιογράφος από τη Σουηδία είχε θεαθεί τελευταία φορά ζωντανή στις 10 Αυγούστου, λίγο μετά την επιβίβασή της στο υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν. Στις 21 Αυγούστου, Δανοί δύτες εντόπισαν το ακέφαλο πτώμα της κοντά στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Η νεκροψία έδειξε ότι η Σουηδή δημοσιογράφος είχε μαχαιρωθεί 15 φορές στον σκελετό και τα γεννητικά όργανα.

Αμέσως οι υποψίες στράφηκαν στον σύντροφό της, τον εκατομμυριούχο εφευρέτη. Μάλιστα στον υπολογιστή του βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από βασανιστήρια και δολοφονίες γυναικών, ενώ στο υλικό οι αστυνομικοί βρήκαν και φωτογραφίες γυναικών που έχουν στραγγαλιστεί και αποκεφαλιστεί. 

Ο 46χρονος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως ο υπολογιστής που έλεγξε η αστυνομία δεν ήταν δικός του.