Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 -

Δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ εξαφανίστηκε από δωμάτιο του Ριτζ στο Παρίσι – Βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπαςΚαλά σχεδιασμένη κλοπή; Απροσεξία; Όπως κι αν έχει, ένα δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ, που είχε χαθεί από δωμάτιο του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι, βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας.

Το πανάκριβο κόσμημα ανήκε σε μία επισκέπτη από τη Μαλαισία, η οποία κατήγγειλε την εξαφάνιση του διαμαντένιου δαχτυλιδιού στην αστυνομία. Ύστερα από έρευνα, το ξενοδοχείο ισχυρίστηκε ότι η ασφάλεια εντόπισε το δαχτυλίδι σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας. Σύμφωνα με την «Le Parisien», το δαχτυλίδι ναι μεν βρέθηκε, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε παραμένουν άγνωστες.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του «Ritz Paris», που κινητοποιήθηκε για αυτή την έρευνα και που εργάστηκε με ακεραιότητα και επαγγελματισμό» δήλωσε στη «Le Parisien», η πελάτισσα, η οποία είναι Μαλαισιανή επιχειρηματίας. Η ίδια είχε δηλώσει στην Αστυνομία ότι είχε αφήσει το δαχτυλίδι σε ένα τραπέζι την περασμένη Παρασκευή, ενώ πήγε για λίγες ώρες να ψωνίσει στην πόλη και υποστήριξε ότι, όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, αυτό είχε εξαφανιστεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ξακουστό ξενοδοχείο στην Place Vendome γίνεται παγκόσμια είδηση για κάποια κλοπή. Σύμφωνα με την «Guardian», το 2018, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλε την κλοπή ενός κοσμήματος αξίας 800.000 ευρώ από τη σουίτα της, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και έφυγαν με λεία κοσμήματα αξίας 4 εκατ. ευρώ.