Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Brexit:Σήμερα ή τις επόμενες ημέρες» οι επίσημες ανακοινώσεις



Σήμερα ενημερώνονται τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Οι διαπραγματευτές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου εργάστηκαν εντατικά τις προηγούμενες ημέρες για την οριστικοποίηση των στοιχείων της συμφωνίας αποχώρησης και το σχέδιο της πολιτικής δήλωσης για τη μέλλουσα σχέση» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε τους επιτρόπους χθες στο Στρασβούργο.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δεν επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενος το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. Εκτός από την ενημέρωση των 27από την Επιτροπή, στη Βρετανία συνέρχεται σήμερα το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο Μ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι δε θα προβεί σε σχόλια για τα διάφορα δημοσιεύματα του τελευταίου 24ώρου, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις «σήμερα ή τις επόμενες μέρες».

Την ίδια ώρα, πάντως, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε πως δεν θα ψηφίσει την, όπως τη χαρακτήρισε, ταπεινωτική αυτή συμφωνία για το Brexit.