Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Boeing 737 Max της Norwegian αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Στοκχόλμη



Στη Στοκχόλμη αναγκάστηκε να επιστρέψει ένα Boeing 737 Max των Νορβηγικών Αερογραμμών, ενώ είχε απογειωθεί με προορισμό το Τελ Αβίβ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Aftonbladet.

Το αεροσκάφος είχε προγραμματισμένη ώρα προσγείωσης 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), ωστόσο άλλαξε πορεία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Arlanda της σουηδικής πρωτεύουσας.

Όπως φαίνεται στο γράφημα από τα δεδομένα του Flightradar24 η πτήση της Norwegian βρισκόταν κοντά στην Ρουμανία, όταν αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του περιστατικού.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και με δύο ίδια αεροσκάφη της Turkish Airlines με προορισμό τη Βρετανία- το ένα κατευθυνόταν στο Λονδίνο και το δεύτερο στο Μπερμιγχαμ- επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Βρετανία έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τον συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνων.

Νωρίτερα σήμερα, αρκετές χώρες ανακοίνωσαν ότι καθηλώνουν τα Boeing 737 Max, αλλά και κλείνουν τον εναέριο χώρο τους για τα εν λόγω αεροσκάφη στον απόηχο της τραγωδίας με τους 157 νεκρούς του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, το οποίο συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή του.