Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Boeing 737 MAX 8



Πόρισμα για την τραγωδία του Boeing 737 MAX 8: «Οι πιλότοι έκαναν ότι προβλέπονταν αλλά το λογισμικό... »

H προκαταρκτική έκθεση σχετικά με την αεροπορική τραγωδία της Ethiopian Airlines, που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, αναφέρει ότι οι πιλότοι του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 «εφήρμοσαν επανειλημμένα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κατασκευαστή, αλλά δεν κατάφεραν θα ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους».



Ευρώπη - Ακινητοποίηση όλων των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8

Καθηλώνονται σε όλη την Ευρώπη τα αεροσκάφη Boeing 737 Max όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας τρία 24ωρα μετά την τραγωδία στην Αιθιοπία.

Η συντριβή του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους με τους 157 νεκρούς την Κυριακή, οδήγησε στην εν λόγω απόφαση.



Boeing 737 Max της Norwegian αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Στοκχόλμη

Στη Στοκχόλμη αναγκάστηκε να επιστρέψει ένα Boeing 737 Max των Νορβηγικών Αερογραμμών, ενώ είχε απογειωθεί με προορισμό το Τελ Αβίβ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Aftonbladet.

Το αεροσκάφος είχε προγραμματισμένη ώρα προσγείωσης 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), ωστόσο άλλαξε πορεία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Arlanda της σουηδικής πρωτεύουσας.



Αυτές είναι οι αεροπορικές εταιρείες με προορισμούς στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν το Boeing 737 MAX 8

Οι αρχές της Κίνας έδωσαν εντολή σήμερα στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αναστείλουν τις πτήσεις των Boeing 737 MAX 8, μετά τη συντριβή, μία ημέρα νωρίτερα, ενός αεροσκάφους του τύπου που ανήκε στην Ethiopian Airlines και εκτελούσε δρομολόγιο από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι.