Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Αυτός είναι ο νεαρός που προκάλεσε τον πανικό στο Τορίνο (Βίντεο)



Τα βίντεο των καμερών ασφαλείας τσάκωσε τον νεαρό, που ευθύνεται για το χάος, που επικράτησε το περασμένο Σάββατο στο Τορίνο, όπου ποδοπατήθηκαν 1.527 άνθρωποι.

Πρόκειται για τον Νταβίντε, ο οποίος στις 04:00 το πρωί της επομένης βρέθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Τορίνο. Είναι ο ημίγυμνος νεαρός με το σακίδιο στην πλάτη, που φαίνεται να στέκεται ακίνητος μέσα στο χάος της κεντρικής πλατείας San Carlo του Τορίνο με τα χέρια ανοικτά. Οι κινήσεις του θυμίζουν καμικάζι και το πλήθος απομακρύνεται πανικόβλητο.

Ο Νταβίντε βρέθηκε στην πλατεία μαζί με έναν άλλο φίλο του, για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αμφότεροι ανακρίνονται απ’ τις αρχές, ενώ η εισαγγελία άνοιξε φάκελο για την υπόθεση χωρίς να απαγγείλει ακόμη κατηγορίες εναντίον τους. «Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τη δυναμική των γεγονότων», λέει ο επικεφαλής εισαγγελέας Αρμάντο Σπατάρο. Ο νεαρός αρνείται επίμονα τις κατηγορίες. «Δεν έκανα τίποτε και τώρα κινδυνεύω να χάσω και τη δουλειά μου», είπε.

Πολλές μαρτυρίες για το τι ακριβώς συνέβη είναι αντιφατικές. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι ένα αυτοκίνητο πήγε να πέσει στο πλήθος, άλλοι μιλούν για ήχο έκρηξης, ένας κάνει λόγο για πυρά από Καλάσνικοφ. Ίσως να ήταν ένα πυροτέχνημα που πυροδότησε τον πανικό. Εκείνο που μετρά είναι ότι 1.527 άνθρωποι τραυματίστηκαν μέσα στον πανικό. «Όλοι ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. Ήταν το απόλυτο χάος», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Είμαι συγκλονισμένη μ’ αυτό που συνέβη στην πλατεία San Carlo. Είμαι στο πλευρό των θυμάτων», έγραψε η δήμαρχος του Τορίνο Κιάρα Απεντίνο στο Twitter. Η ίδια δέχτηκε σκληρή κριτική, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στην πλατεία κρίθηκαν-εκ των υστέρων- ανεπαρκή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι συγκάλεσε σύσκεψη των υπηρεσιών ασφαλείας ώστε να συζητήσουν την ενίσχυση των μέτρων για τη δημόσια ασφάλεια σε μαζικές εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Κάρλο Ταβέκιο επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο ένα επτάχρονο παιδί που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα. Συνολικά τρία άτομα νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.