Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αυτοί είναι οι νέοι Ευρωπαίοι: Το περιοδικό National Geographic μας προετοιμάζει για το μέλλον



Η φωτογραφία αυτή του National Geographic δείχνει ακριβώς την εικόνα της Ευρώπης του μέλλοντος.

Μετά από τις ορδές μεταναστών που κατέκλεισαν τη χώρα το πιο πιθανό είναι η αυριανή μέρα να είναι μια άλλη μέρα με άλλα δεδομένα και άλλους πολίτες.

Μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου θα ζουν πλέον ανάμεσα στους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι είτε θα προσπαθούν να συμβιβαστούν και να συμβιώσουν με τα νέα στοιχεία είτε θα αντιστέκονται σε μια πραγματικότητα που θα τους ξεφωνίζει ρατσιστές γεγονός που επιφέρει ποινικές κυρώσεις στον όποιον αντιδρά στα νέα δεδομένα.

Αν σήμερα μια οικογένεια μουσουλμάνων, γίνεται αντικείμενο φωτογράφησης για να αποδώσει με καλλιτεχνικό ταπεραμέντο, την έμπνευση του περιοδικού, αύριο η ίδια οικογένεια θα διεκδικεί από το μερίδιο της Ευρώπης τη μερίδα του Λέοντος που δυστυχώς δε θα υπάρχει.

Τα νησιά της Ελλάδας και οι περιοχές στην κεντρική Ελλάδα, αλλάζουν ήδη χαρακτήρα στο όνομα της φιλοξενείας των μουσουλμάνων και της αλληλεγγύης όμως κανείς δεν έχει σκεφτεί ,το πόσο τελικά όλη αυτή η υπερδραστηριότητα των καλών πράξεων μπορεί να κοστίσει στο έθνος, στην παιδεία και στην θρησκεία μας

Και αν η Ευρώπη αλλά και οι μουσουλμανικές χώρες δημιουργούν την υποχρέωση να είμαστε κι εμείς ως Ελλάδα ακόλουθοι μιας άλλης τάξης πραγμάτων θα πρέπει να αναλογιστούμε κατά πόσον είμαστε έτοιμοι ως χώρα να υποδεχθούμε και να αφομοιώσουμε αυτή τη νέα εικόνα στη ζωή μας. Μην ξεχνάμε ότι το έκαναν άλλες χώρες πριν από εμάς και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε καθημερινά δηλαδή τρομοκρατικές ενέργειες με χιλιάδες θύματα από εξτρεμιστές που έγιναν Ευρωπαίοι. Χτυπήματα κάτω από τη μέση στην παιδεία, την πατρίδα και την οικογένεια αφού οι Μουσουλμανικές χώρες και ειδικά η Σαουδική Αραβία έχει σχεδιάσει την εξάπλωση του ισλάμ με τέτοιους απλούς και συμβατικούς τρόπους.