Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτές ήταν οι τελευταίες τους φωτογραφίες



Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες της 62χρονης και του θετού εγγονού της που ανακτήθηκαν από την GoPro κάμερα του εφήβου.

Οι αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν από την GoPro κάμερα του εφήβου τις τελευταίες ανατριχιαστικές φωτογραφίες με τη θετή γιαγιά του που παρασύρθηκαν από τα νερά κολπίσκου κατά τη διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού σε απομακρυσμένο τμήμα πάρκου στην Αριζόνα.

Η 62χρονη Lou-Ann Merrell και ο 14χρονος Jackson Standefer έκαναν ορειβασία στο Grand Canyon το Σάββατο 15 Απριλίου όταν εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες διάσωσης με ομάδες εδάφους 20 ατόμων, ενώ παράλληλα σηκώθηκε και ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους.

Από την έρευνα βρέθηκε το σακίδιο του 14χρονου όπου υπήρχε μια GoPro κάμερα και οι αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν τις τελευταίες φωτογραφίες τους. Ο θείος του 14χρονου, Mark McOmie, δημοσίευσε τις τραγικές τελευταίες φωτογραφίες τους που ποζάρουν με χαμόγελο, απολαμβάνοντας τον χρόνο που περνούσαν μαζί.

Οι έρευνες διάσωσης στο εθνικό πάρκο Grand Canyon έχουν έκτοτε μειωθεί, με εκπρόσωπο του πάρκου να τονίζει πως οι ερευνητές στο έδαφος δεν θα χρησιμοποιηθούν επειδή έχουν ελεγχθεί πλέον όλες οι περιοχές που μπορούν να προσεγγιστούν με τα πόδια. Η αναζήτηση θα συνεχιστεί με ελικόπτερο, drone και φουσκωτή σχεδία με κινητήρα.

Οι οικογένειες των πεζοπόρων ευχαρίστηκαν τους διασώστες, σημειώνοντας πως εξακολουθούν να προσεύχονται για ένα θαύμα στο Πάρκο του Grand Canyon. Υποστηρίζουν ωστόσο την απόφαση να μειωθεί η κλίμακα των αναζητήσεων.