Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αυτά είναι τα πιο ακραία στοιχήματα στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών



Ας δούμε λοιπόν 10 περιβόητα παράπλευρα στοιχήματα που ακούστηκαν στα πέρατα του κόσμου.

Ο Titanic Thompson και το μπαλάκι του γκολφ

 
 

Άλλη πάλι φορά στοιχημάτισε πως θα μπορούσε να ρίξει ένα καρύδι πάνω από ένα ψηλό κτίριο, αφού πρώτα το είχε γεμίσει με μολύβι αυξάνοντας άρδην το βάρος του. Κι έτσι κάποια στιγμή έβαλε το στοίχημα της ζωής του: πως θα μπορούσε να ρίξει ένα μπαλάκι του γκολφ τουλάχιστον 500 γιάρδες μακρύτερα από κάθε επαγγελματία παίκτη του γκολφ.

Όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν λίγοι οι διεκδικητές που σήκωσαν το γάντι, μιας και φαινόταν πως αυτή τη φορά θα έχανε. Μόνο που ο Titanic Thompson περίμενε ως τον χειμώνα για τη δική του βολή, οδηγώντας το μπαλάκι πάνω σε μια παγωμένη λίμνη! Εννοείται ότι κέρδισε και με μεγάλη διαφορά…

Ο Amarillo Slim και η μάχη του πινγκ πονγκ

Μια από τις παλιές καραβάνες του πόκερ, κέρδισε το πρώτο του από τα τέσσερα WSOP (World Series of Poker) μπρασελέ το 1972. Ο Amarillo στοιχημάτιζε στα πάντα, κι έτσι κάποια στιγμή προκάλεσε έναν παλιό πρωταθλητή του τένις, τον Bobby Riggs, σε έναν αγώνα πινγκ πονγκ.

Ο μόνος όρος του ήταν πως θα διάλεγε αυτός τις ρακέτες, ή μάλλον τις «ρακέτες», καθώς συμφώνησαν πως θα έπαιζαν με ό,τι τράβαγε η όρεξη του ποκερά. Ο Amarillo εμφανίστηκε λοιπόν με δυο τηγάνια στα χέρια του, με τα οποία προπονούνταν για μερικούς μήνες. Ο πρωταθλητής δεν ήξερε από πού του ’ρθε!

Χρόνια αργότερα μάλιστα, ο αθεόφοβος επανέλαβε το τρικ του κόντρα στον ταϊβανέζο πρωταθλητή του πινγκ πονγκ, μόνο που αυτή τη φορά επέλεξε ως όπλα… μπουκάλια της Coca-Cola.

Ο Brian Zembic και τα… εμφυτεύματα στήθους


Ταχυδακτυλουργός και τζογαδόρος από τα γεννοφάσκια του, ο Zembic ήταν γνωστός για όλα αυτά τα περίεργα που έκανε για χάρη του στοιχήματος. Άλλοτε πέρασε μια βδομάδα σε ένα κουτί και άλλοτε μια βδομάδα μέσα στην μπανιέρα του, κανένα όμως δεν ξεπέρασε το στοίχημα των 100.000 δολαρίων του 1996 πως δεν θα τολμούσε να βάλει εμφυτεύματα στήθους και να τα κρατήσει για έναν χρόνο.

Όχι μόνο το έκανε, αλλά τα κράτησε στο σώμα του για δύο δεκαετίες! Και κάτι ακόμα, εξίσου ανατρεπτικό: κέρδισε ακόμα και το τσουχτερό κόστος της επέμβασης (4.500 δολάρια) νικώντας τον πλαστικό χειρουργό στο τάβλι!

Ο Antonio Esfandiari και τα… πηδηματάκια του


Ο επαγγελματίας ποκεράς Antonio Esfandiari είναι ακόμα πιο θρυλικός για τη δίψα του για τα παράπλευρα στοιχήματα, τα οποία χάνει ωστόσο στη στιγμή. Κάποια στιγμή στοιχημάτισε πως θα τρεφόταν αποκλειστικά με ψωμί για έναν χρόνο, έσπασε όμως έπειτα από ελάχιστα λεπτά! Άλλοτε πάλι έδωσε όρκο αγαμίας για έναν χρόνο, έχασε ωστόσο όταν παρήλθε και η όγδοη ημέρα.

Το στοίχημα που έγινε όμως πρωτοσέλιδο ήταν αυτό που δεν έπρεπε ποτέ να βάλει. Πως δεν θα έκανε βήμα δηλαδή για 48 ώρες, μετακινούμενος μόνο με πηδηματάκια από θέση «βαθύ κάθισμα»! Ο πόνος του ήταν τόσος που στο τουρνουά PokerStars Caribbean Adventure δεν μπορούσε καν να πάει στην τουαλέτα, κι έτσι ξαλάφρωνε σε ένα άδειο μπουκαλάκι νερού κάτω από το τραπέζι.

Τον έδιωξαν άρον άρον για «παράβαση του πρωτοκόλλου του τουρνουά»! Εκείνος εξέδωσε πάντως μια γραπτή απολογία για τα καμώματά του και χάρισε τα 50.000 δολάρια που κέρδισε από το στοίχημα σε φιλανθρωπικό σκοπό…

Ο Phil Ivey και το στοίχημα των 150.000 δολαρίων

Άλλος ένας ποκεράς που δεν φοβάται τα μεγάλα στοιχήματα, οι κόντρες των εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων του με τον Doyle Brunson και τον Daniel Negreanu στα γήπεδα του γκολφ έχουν γίνει θρύλοι. Παλιότερα μάλιστα είχε στοιχηματίσει 5 εκατ. δολάρια πως θα κέρδιζε δύο διαδοχικά WSOP μπρασελέ και παρά το γεγονός ότι έχει συνολικά 10, το συγκεκριμένο στοίχημα το έχασε.

Το πιο τρελό από όλα βέβαια ήταν αυτό με τον Tom Dwan, όταν ο τελευταίος τον προκάλεσε να γίνει χορτοφάγος για έναν χρόνο έναντι 1 εκατ. δολαρίων. Ο ποκεράς τα βρήκε σκούρα όμως να παίζει πόκερ και να τρέφεται με ζυμαρικά τρεις φορές τη μέρα, κι έτσι έπειτα από 9 ημέρες παραδέχτηκε την ήττα του και εξαγόρασε το στοίχημα, καθώς υπήρχε αυτή η επιλογή. Πόσο του στοίχισε εκείνη η πρώτη ζουμερή μπριζολίτσα; Μα 150.000 δολάρια, όσο το ποσό της εξαγοράς!

Ο Ashton Griffin και ο υπερ-μαραθώνιος


Κι όμως το έκανε! Ήταν το 2011 όταν ο Griffin στοιχημάτισε πως θα έτρεχε πάνω από 70 μίλια σε έναν διάδρομο γυμναστικής σε διάστημα… 24 ωρών. Ο 22χρονος και γυμνασμένος παίκτης κατάφερε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον και περισσότερα από 300.000 δολάρια έπεσαν στο τραπέζι.

Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που το προηγούμενο βράδυ της δοκιμασίας πάρταρε ξέφρενα. Ακόμα και οι γονείς του εμφανίστηκαν προσπαθώντας να τον σταματήσουν, εκείνος όμως επέμεινε και κέρδισε τελικά το στοίχημα, έχοντας κι άλλα 45 λεπτά στη διάθεσή του για αστειάκια…

Ο Dan Bilzerian και η ποδηλατική πρόκληση

Την ώρα που τον έχουμε συνηθίσει πάνω σε ιδιωτικά αεροπλάνα παρά καβάλα σε ποδήλατα, ο πλέιμποϊ του πόκερ κατάφερε να εκτελέσει έναν εντυπωσιακό άθλο στο περιθώριο της δράσης του με τα τραπουλόχαρτα στο χέρι. Στοιχημάτισε λοιπόν 600.000 δολάρια πως θα διένυε με ποδήλατο την απόσταση μεταξύ Λος Άντζελες και Λας Βέγκας σε λιγότερο από 48 ώρες.

Ακόμα και τον Lance Armstrong έφερε να τον προπονήσει, δαπανώντας περισσότερα από 150.000 δολάρια στην προετοιμασία της απόπειρας. Και κέρδισε με μεγάλη διαφορά, διανύοντας την απόσταση σε μόλις 33 ώρες…

Ο Joe Sebek και το τατουάζ των αντιπάλων


Πολλά παράπλευρα στοιχήματα περιλαμβάνουν κουρέματα, ανατρεπτικές εμφανίσεις και τατουάζ και κάτι τέτοιο έλαβε χώρα στο WSOP του 2002. Όταν έφυγε από το βασικό τραπέζι χάνοντας από τον Robert Varkonyi, ο Phil Hellmuth ορκίστηκε πως θα ξύριζε το κεφάλι του αν έπαιρνε το τουρνουά ο Varkonyi. Το πήρε και ο Hellmuth τίμησε το στοίχημά του.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Joe Sebok, μόνο που είχε πιο μόνιμα αποτελέσματα. Σε μια τριπλή κόντρα ανάμεσα στους Joe Sebok, Jeff Madsen και Gavin Smith, ο χαμένος θα έκανε τατουάζ τα πρόσωπα των άλλων. O Sebok βγήκε πρώτος και το σώμα του φορά πλέον τις φάτσες των άλλων δύο, ενώ ο Jeff Madsen έχει πάνω του μόνο το πρόσωπο του Gavin Smith…

Οι Ted Forrest και Mike Matusow και τα κιλά τους


Ήταν το 2008 όταν ο Matusow κέρδισε το στοίχημα των 100.000 δολαρίων που έβαλε με τον Forrest πως θα έχανε πάνω από 25 κιλά σε έναν χρόνο. Δυο χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά του Forrest να χάσει τα παραπανίσια κιλά με δέλεαρ τα λεφτά. Ο ποκεράς στοιχημάτισε 50.000 δολάρια (με πιθανότητες 10:1) ότι θα έχανε 20 κιλά σε τέσσερις μήνες και άλλα 100.000 δολάρια πως θα έκανε τον άθλο σε μόλις δύο μήνες.

Δυο μήνες για 20 κιλά δεν το λες και μικρό πράγμα, διακυβεύονταν όμως 2 εκατ. δολάρια! Κι έτσι πέθανε κυριολεκτικά της πείνας τις τελευταίες 10 μέρες και τα κατάφερε στην εκπνοή της προθεσμίας…

Ο John Hennigan και ο εξόριστος της Αϊόβα


Ο κολλημένος με την τράπουλα Hennigan στοιχημάτισε κάποτε πως θα μπορούσε να περάσει έξι ήσυχες εβδομάδες μακριά από τα καζίνο και την τσόχα. Στη μακρινή Αϊοβα θα πήγαινε που δεν είχε τέτοιες Σειρήνες! Το στοίχημα καθορίστηκε στα 50.000 δολάρια (ή ακόμα και στα 100.000, ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις) και όλα έμοιαζαν εύκολα, καθώς το μόνο που είχε να κάνει ο ποκεράς ήταν να μείνει μακριά από τον τζόγο.

Φαίνεται όμως πως το μόνο στοίχημα που δεν μπορεί να κερδίσει ένας τζογαδόρος είναι το να πάψει τα στοιχήματα! Κι έτσι έπειτα από μόλις δυο μέρες εμφανίστηκε στο Λας Βέγκας με τις μάρκες στα χέρια…