Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυστραλός ψαράς σκότωσε καρχαρία-τίγρη εξίμισι μέτρων



Σοκ και δέος προκαλούν οι φωτογραφίες του νεκρού καρχαρία-τίγρη που αλιεύτηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία.

Το θαλάσσιο κήτος, μήκους σχεδόν εξίμισι μέτρων, πιάστηκε από έναν αυστραλό ψαρά, ονόματι Μάθιου (αγνώστων λοιπών στοιχείων), το περασμένο Σάββατο στα ανοιχτά της παραλίας Σέβεν Μάιλ στη περιοχή Λένοξ Χεντ.

Ο καρχαρίας απείλησε αρκετές φορές να σκοτώσει σέρφερ και αυτοδύτες, για το λόγο αυτό και κάποιοι -άγνωστο ποιοι ακριβώς- πλήρωσαν τον Μάθιου προκειμένου να κυνηγήσει και να σκοτώσει το κήτος, καθώς η περιοχή προσελκύει πολλούς λάτρεις των δυο συγκεκριμένων σπορ από όλο το κόσμο.

Όπερ κι εγένετο.

 Ο Μάθιου μίλησε στην αυστραλιανή εφημερίδα Northern Star λέγοντας πως έπιασε τον καρχαρία-τίγρη «πριν λίγες ημέρες στην θαλάσσια περιοχή που είναι γνωστή ως Τουίντ Χεντς».

Επίσης είπε πως κράτησε τα σαγόνια του ως ενθύμιο, κατά τη γνωστή ναυτική συνήθεια, μάλλον για να τα κρεμάσει στον τοίχο.

Ο καρχαρίας-τίγρης είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη καρχαρία που επιτίθεται και στον άνθρωπο. Τον αποκαλούν και «σκουπιδοτενεκέ της θάλασσας» καθώς τρώει οτιδήποτε, από φώκιες, δελφίνια κι ανθρώπους, μέχρι πινακίδες αυτοκίνητων, πλαστικά είδη και γενικά ό,τι του σερβίρουν…