Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Αυστραλία: Ακραίος καύσωνας πλήττει την χώρα – Πάνω από 13.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμαΗ Αυστραλία πλήττεται, το τελευταίο διάστημα, από έντονο καύσωνα, με χιλιάδες σπίτια να αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος και πυρκαγιές να μαίνονται στη χώρα.

Στη Νότια Αυστραλία συγκεκριμένα πάνω από 13.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, ενώ το τελευταίο 24ωρο χτύπησαν 30.000 κεραυνοί.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ήδη έχουν περιοριστεί πάνω από 12 πυρκαγιές, που προκλήθηκαν από κεραυνούς, ενώ κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές. Οι κάτοικοι ωστόσο βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω μιας πυρκαγιάς, η οποία εξακολουθεί να καίει.

Σύμφωνα δε με τον Guardian, αύριο η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Σίδνεϊ αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή ο υδράργυρος θα δείξει 40 βαθμούς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας, που εξηγεί ότι ο καύσωνας θα ενισχυθεί από ισχυρούς, ξηρούς ανέμους.

Εντωμεταξύ, σχολεία στο Σίδνεϋ σήμερα παραμένουν κλειστά, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να υποχωρήσουν ελάχιστα προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.