Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αρχηγός του τουρκικού στρατού: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο



Στην γνωστή τακτική των αισχρών προκλήσεων επιδόθηκε για ακόμη μία φορά  ο αρχηγός του τουρκικού στρατού,  στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, απειλώντας εμμέσως χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

«Ο τουρκικός στρατός είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο», δήλωσε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια γεύματος, που παρέθεσε μαζί με τη σύζυγό του στους αρχηγούς των τουρκικών όπλων.

Βεβαίως, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι είναι «υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ακάρ ανέφερε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «συνεχίζουν με την ίδια αποφασιστικότητα τις απαραίτητες δραστηριότητες, προκειμένου να προστατεύσουν τα δίκαια και συμφέροντα της χώρας τους στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες».

Η δήλωση του Τούρκου Αρχηγού έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εναντίον των ΗΠΑ, απειλώντας με κλείσιμο της αεροπορικής βάσης στο Ιντσιρλίκ, σε περίπτωση που δεν κλειστεί άμεσα το «deal» για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών τελευταίας γενιάς F-35.

Σε κάθε περίπτωση, οι τοποθετήσεις του Ακάρ φανερώνουν τη σαφή πρόθεση των γειτόνων να μη χαλαρώσουν ούτε στο ελάχιστο το βρώμικο παιχνίδι των προκλήσεων απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.