Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απολυμένοι υπάλληλοι της Disney αποκαλύπτουν τα πιο σκοτεινά μυστικά του «πιο ευτυχισμένου μέρους πάνω στη Γη»


Πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο θέλουν να πάνε στην Disney. Πραγματικά δεν έχει σημασία γι’ αυτούς σε ποια θα πάνε, απλά θέλουν να επισκεφθούν μια από αυτές. Και γιατί να μην πάνε; Όταν ένας προορισμός αναφέρεται ως “το πιο ευτυχισμένο μέρος στη γη” ποιος δεν θα ήθελε να πάει εκεί τουλάχιστον μία φορά;

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν είναι ότι σε πολλά σημεία, η Disney είναι ακριβώς όπως το WWE. Η εταιρία αυτή έχει ορισμένους κανόνες που οι εργαζόμενοι της πρέπει να ακολουθήσουν από άποψη συμπεριφοράς. Η Disney έχει παρόμοιους κανόνες για τους ανθρώπους της και υπάρχουν πολλές λέξεις που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αυτούς.

Μέχρι σ’ ένα σημείο είναι λογικό. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «εμετός» ούτε να χρησιμοποιούν τον όρο “δεν ξέρω.” Είναι απόλυτα λογικό να θέλετε οι υπάλληλοί σας να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Συνεχίστε την ανάγνωση και θα μάθετε κάποια τρελά πράγματα που υπάρχουν πίσω από τις σκηνές της Disney και τα αποκάλυψαν άνθρωποι που κάποτε εργάζονταν εκεί. Μερικά θα σας σοκάρουν και κάποια θα σας κάνουν να γελάσετε.

#1. Δεν υπάρχει “δεν ξέρω”

Οι εργαζόμενοι της Disney πρέπει να κάνουν ό, τι μπορούν για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση που κάνει ο επισκέπτης. Ποτέ δεν μπορούν να απαντήσουν με “δεν ξέρω.” Αυτό, βέβαια, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ψέματα, γιατί κανείς δεν ξέρει τα πάντα.

#2. Μια οικογένεια

Έχει αναφερθεί από πρώην υπαλλήλους ότι πολλά από τα μέλη του cast έχουν sεξουαλική επαφή μεταξύ τους. Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν αυτό ισχύει ή αν είναι φήμες. Αλλά σίγουρα, μια τέτοια πληροφορία δίνει τροφή για σκέψη.

#3. Υπάρχει ένα βιβλίο κανόνων

Οι εργαζόμενοι έχουν πάρει ένα βιβλίο κανόνων που ονομάζεται “The Disney Look”. Περιέχει οδηγίες για τις εμφανίσεις τους, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα. Δώστε βάση στη χρήση της λέξης «βιβλίο» και όχι «φυλλάδιο» ή «εγχειρίδιο».

#4. “Έχουμε έναν Κώδικα-V στο διάδρομο 8!”

Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη λέξη «εμετός». Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αντί αυτής τον “Κώδικα-V”. Φαντάζεστε ότι αυτό μάλλον χρησιμοποιείται αμέτρητες φορές κάθε μέρα.

#5. Το προσωπικό παίρνει αυτά που χάνετε

Κάθε αντικείμενο που έχει χαθεί και δεν το έχει ζητήσει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα, πωλείται στους εργαζομένους της Disney. Αν ο ιδιοκτήτης του δεν το αναζήτησε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τότε μάλλον δεν ήταν κάτι σημαντικό. Όλα τα χρήματα που συλλέγονται διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

#6. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος να δείξουν κάτι

Στον Walt Disney δεν άρεσε όταν οι άνθρωποι έδειχναν με ένα μόνο δάχτυλο. Νόμιζε ότι ήταν αγένεια. Έτσι, εφάρμοσε αυτή την τακτική στα πάρκα του. Οι υπάλληλοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο το “Disney Point” όταν πρέπει να δείξουν κάτι, δηλαδή, τα δύο δάχτυλα να δείχνουν προς τα εμπρός με ανοιχτή την παλάμη. Ωπ, ο Τομ Χανκς είναι αυτός;

#7. Αυτή η θαυμάσια μυρωδιά.

Η Disney κάνει χρήση των μηχανημάτων που ονομάζονται “Smellitzers.” Αυτά τα μηχανήματα που βγάζουν αρώματα, τοποθετούνται σε όλα τα πάρκα.

Πολύ πιθανό να είναι απαραίτητα σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί Κώδικες-V.

#8. Μιλούν όλη μέρα για την παρέλαση.

Όλοι ξέρουν ότι η καθημερινή παρέλαση είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του κάθε πάρκου.

Αλλά οι εργαζόμενοι ρωτώνται κάθε μέρα, όλη μέρα, τι ώρα είναι η παρέλαση. Δεν μπορούμε, βέβαια, να τους κατηγορήσουμε, δεδομένου ότι η παρέλαση είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Αλλά από την πλευρά των εργαζομένων μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι εκνευριστικό όταν γίνεται συνεχώς η ίδια ερώτηση.

#9. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη εμφάνιση

Δεν ξέρουμε αν αυτές οι οδηγίες είναι γραμμένες στο βιβλίο οδηγιών, αλλά ένα είναι σίγουρο. Τα πάντα είναι συγκεκριμένα, από τα μαλλιά και τα νύχια μέχρι τον τόνο του δέρματος.

#10. ΠΟΤΕ δεν αποκλίνουμε από έναν χαρακτήρα

Η Disney είναι εξαιρετικά αυστηρή με τους ανθρώπους που δεν αποδίδουν ακριβώς το χαρακτήρα που παίζουν εκείνη την ημέρα. Κάθε ένας έχει τη δική του προσωπικότητα και φωνή,και δεν πρέπει ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε απόκλιση από αυτόν τον χαρακτήρα.

Μια γυναίκα ανέφερε κάποτε ότι δεν έχει σημασία η κατάσταση που επικρατεί στην εκάστοτε παράσταση, οι διαστρευλώσεις ενός χαρακτήρα είναι αυστηρά απαγορευτικές. “Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί ακόμα και αν έχουμε να κάνουμε με ένα αγενή γονέα ή ένα παιδί που αγγίζει το στήθος σας, εσείς θα πρέπει να κάνετε ακριβώς ό,τι θα έκανε και η Χιονάτη – Να το αντιμετωπίσετε με ένα χαμόγελο.”

#11. Αν θέλετε να εργαστείτε εκεί θα πρέπει να μάθετε τη γλώσσα

Υπάρχει μια ειδική γλώσσα που πρέπει να μάθει ο καθένας που εργάζεται εκεί. Οι εργαζόμενοι είναι γνωστοί μόνο ως “μέλη του καστ” και οι επισκέπτες είναι γνωστοί μόνο ως “επισκέπτες”. Αυτό είναι λογικό, καθώς η εταιρεία θέλει να βάλει μια φιλική ατμόσφαιρα.

Οι περιοχές που είναι εκτός ορίων για τους επισκέπτες αναφέρονται ως “παρασκήνια” και οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος είναι “σκηνή”. Αυτό είναι ένα τεράστιο στάδιο!

#12. Πρέπει να αντιγράψουν την υπογραφή του χαρακτήρα τους

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν πώς να κάνουν την υπογραφή του χαρακτήρα που παίζουν.

Ένας πρώην υπάλληλος είπε ότι υπέγραψε τόσα πολλά αυτόγραφα όσο εργαζόταν που μερικές φορές, εκτός χώρου εργασίας, αντί για το όνομά του, από συνήθεια υπέγραφε με το όνομα του χαρακτήρα του!

#13. Η εταιρεία δεν κάνει διακρίσεις.

Υπάρχουν αρκετοί χαρακτήρες που διαδραματίζονται από gay ηθοποιούς. Την Disney δεν τη νοιάζει αυτό, αρκεί για όσο διάστημα παίζουν, ο ρόλος να απεικονίζεται με τον τρόπο που πρέπει.

#14. Τα ψέματα είναι μέρος της δουλειάς.

Καλά, δεν τα αποκαλούν ακριβώς ψέματα. Η Disney τα αποκαλεί ρόλους. Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να παίξουν το χαρακτήρα τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

#15. Ο Chip και ο Dale είναι οι καλύτεροι ρόλοι για να παίξει κάποιος.

Αν έχετε αίσθηση του χιούμορ και ψάχνετε για μια θέση εργασίας στη Disney, τότε θα θέλετε το ρόλο του Chip ή του Dale.

Αυτοί είναι οι φαρσέρ που λένε αστεία στους επισκέπτες. Μπορούν είτε να μείνουν στο χαρακτήρα, ή να κλέψουν ένα μπουκάλι νερό ή να κάνουν οποιοδήποτε αστείο για να γελάσει ο κόσμος.

#16. Έχει και τα καλά της αυτή η δουλειά

Υπάρχουν και μερικά προνόμια για τους εργαζόμενους.

Μερικά από αυτά είναι η δωρεάν είσοδος στις εγκαταστάσεις τις μέρες που έχουν ρεπό, δωρεάν είσοδος για τους φίλους και τις οικογένειές τους, καθώς και εκπτώσεις σε διάφορες υπηρεσίες. Ο κάθε άνθρωπος που έχει πάει σε ένα από τα πάρκα της Disney ξέρει τι μπορεί να σημαίνει γι’ αυτούς εξοικονόμηση χρημάτων.

Η Disney μπορεί να είναι ένας θρύλος αλλά μια επίσκεψη είναι εξαιρετικά ακριβή από κάθε άποψη.

#17. Δεν υπάρχει μόνο ένας από κάθε χαρακτήρα

Κάθε πάρκο έχει πολλές διαφορετικές εκδόσεις του κάθε χαρακτήρα. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Δεν θα αποξενώσει κανέναν επισκέπτη οποιασδήποτε εθνικότητας ή φυλής.

#18. Δεν επιτρέπονται τα τατουάζ!

Η Σταχτοπούτα δεν έχει τατουάζ στο μπράτσο της, ούτε ο Μίκυ Μάους στο πίσω μέρος του ποδιού του. Επιτρέπονται μόνον εφόσον μπορούν να καλυφθούν από την εκάστοτε ενδυμασία.

#19. Δεν χάνονται τα παιδιά αλλά οι ενήλικες!

Σε έναν κόσμο που τα παιδιά μπορούν με το παραμικρό να χαθούν; Κι όμως. Οι ενήλικες χάνονται! Κάθε φορά που ένα παιδί κυκλοφορεί χωρίς γονέα θεωρείται φυσιολογικό, το παράξενο είναι ότι χάνονται οι γονείς!

#20. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να μιλούν για τη δουλειά τους.

Τα μέλη του cast δεν επιτρέπεται να τραβήξουν φωτογραφίες στα παρασκήνια. Είναι λόγος απόλυσης.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε social media, εκτός από το Twitter, κι αυτό τις ημέρες που έχουν ρεπό. Το Twitter δεν επιτρέπεται καθόλου. Ενώ η χρήση των άλλων social media επιτρέπεται, ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ποτέ να μιλήσουν για τον χαρακτήρα τους.