Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Από ψυγείο σε διαμέρισμα του πύργου Γκρένφελ άρχισε η φονική φωτιά



Από το ψυγείο στο διαμέρισμα ενός από τους ενοίκους στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου άρχισε η καταστροφική πυρκαγιά που έκαιγε περισσότερες από 24 ώρες και στοίχισε τουλάχιστον 79 ανθρώπινες ζωές.

Αυτό είναι το επίσημο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, γνωστοποιώντας επίσης πως η επένδυση στο εξωτερικό του κτιρίου δεν ανταποκρίθηκε στα τεστ ασφάλειας.

Ακατάλληλη κρίθηκε και η μόνωση του κτιρίου και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στις κατηγορίες κατά των υπευθύνων και αυτή της ανθρωποκτονίας.

Εβδομήντα εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί μετά τη φονική πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε 150 σπίτια στον λεγόμενο «πύργο της κολάσεως» στο Κένσιγκτον.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως η φωτιά δεν ξεκίνησε από πρόθεση.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά ήταν συντετριμμένος μην μπορώντας να αντέξει το βάρος της απώλειας ανθρώπινων ζωών, αν και ο ίδιος δεν έφταιγε για ό,τι συνέβη. Μάλιστα οι γείτονές του τον επαίνεσαν για το γεγονός πως έσπευσε να ειδοποιήσει όσο περισσότερους μπορούσε για να σωθούν.