Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Από αμέλεια η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων



Οι αρχές στη Γαλλία δεν έχουν βρει κάποιο εύρημα ή απόδειξη πως η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.
Η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε από την μεγάλη φωτιά τον Απρίλιο κάτι που φαίνεται προέρχεται από αμέλεια, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο του εισαγγελέα.

«Μολονότι έχουν έρθει στο φως ορισμένες αδυναμίες, από τις οποίες ίσως να εξηγείται το μέγεθος της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτό να καθοριστούν τα αίτια» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εισαγγελέας Ρεμί Ετς.

Πλέον αφού η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί, οι αρχές εξετάζουν άλλα ενδεχόμενο όπως πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα ή να έχει ξεκινήσει η φωτιά από τσιγάρο που δεν είχε σβήσει.

Η συνέχιση της έρευνας ανατέθηκε σε τρεις ανακριτές που έχουν μεγαλύτερες δικαιοδοσίες, μεταξύ άλλων και να ασκήσουν διώξεις σε τυχόν υπόπτους για αμέλεια.

Η τεράστια πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων που ξέσπασε το βράδυ της 15ης Απριλίου έκαψε ολοσχερώς τη στέγη του ναού, ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και τον κόσμο.