Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απίστευτο: Σκότωσαν 17χρονο και πυροβόλησαν σκύλο για... ηχορύπανση



Ένα ακόμα περιστατικό δολοφονίας αθώου από αστυνομικούς σημειώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του κατά λάθος όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά ενός σκύλου, απαντώντας σε παράπονα για θόρυβο.

AdTech Ad

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Η αστυνομία δέχτηκε κλήση για "δυνατή μουσική" και πήγε στο εν λόγω σπίτι για συστάσεις. Εκεί, ο 17χρονος Αρμάντο Γκαρσία-Μούρο αρχικά συγκράτησε το σκυλί ράτσας πίτμπουλ που είχε η οικογένεια αλλά κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχό του, με τους δύο αστυνομικούς να πυροβολούν προς το ζώο από απόσταση περίπου 1,5 μέτρου.

Ο νεαρός χτυπήθηκε στο στήθος και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το γραφεία του σερίφη, το οποίο δήλωσε ότι το θανατηφόρο χτύπημα προήλθε από εξοστρακισμό της σφαίρας.

Ο θάνατος του 17χρονου ήταν ένα "εξαιρετικά ατυχές συμβάν", όπως τόνισαν οι αρχές, επισημαίνοντας ότι στο σημείο ήταν παρόντες πέντε αστυνομικοί και οι δύο εξ αυτών πυροβόλησαν περίπου 6-7 φορές. Το βάρους 27-29 κιλών πίτμπουλ ήταν "επιθετικό" και δάγκωσε έναν από τους αστυνομικούς ενώ περιμένοντας τις πρώτες βοήθειες, προσπάθησαν να το πιάσουν για να αποτρέψουν πιθανούς νέους τραυματισμούς, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Όταν άρχισαν να το πυροβολούν, ο αστυνομικός που είχε δαγκωθεί, χτυπήθηκε από μία σφαίρα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δελτίο Τύπου του γραφείου του σερίφη, ο άτυχος 17χρονος αναφέρεται ως "ύποπτος", παρά το γεγονός ότι δεν ήταν κατηγορούμενος για εγκληματική δραστηριότητα. Οι αρχές υποστηρίζουν, επίσης, ότι το τελευταίο δίμηνο είχαν δεχτεί "τουλάχιστον τέσσερις φορές παράπονα" για "δυνατή μουσική και δραστηριότητες συμμορίας" για το εν λόγω σπίτι.