Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Απίστευτο: Σφράγισαν ένα δωμάτιο το 1940 και θα το ανοίξουν το 8113! Δείτε τι έχουν βάλει μέσα



Είναι γνωστή ως Κρύπτη του Πολιτισμού (Crypt of Civilization) και αφορά σε ένα αεροστεγές, ασφαλισμένο δωμάτιο στο πανεπιστήμιο Oglethorpe, στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, το οποίο περιέχει μια πληθώρα αντικειμένων από λογοτεχνικά έργα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που δεν πρέπει να ανοιχτεί πριν το  έτος 8113.

Η κρύπτη, ήταν το πνευματικό παιδί του Thornwell Jacobs, ο οποίος έγινε πρόεδρος του πανεπιστημίου Oglethorpe, επί τρεις δεκαετίες το 1915 και που σήμερα αποκαλείται ως «ο πατέρας της σύγχρονης χροοκάψουλας». Το 1920, οι πυραμίδες της Αιγύπτου και ο τάφος του Τουταγχαμόν, ανοίχτηκαν για πρώτη φορά αλλά ο Thornwell ήταν μάλλον αμήχανος λόγω της έλλειψης ιστορικών στοιχείων από τον αρχαίο πολιτισμό. Γιατί σφραγίστηκε για πάνω από 6000 χρόνια και γιατί το έτος 8113;

Ο Thornwell, εμπνευσμένος από τις κατακόμβες της Αιγύπτου, πρόσεξε ότι η αρχή του αιγυπτιακού ημερολογίου, η πρώτη γνωστή ημερομηνία στην καταγεγραμμένη ιστορία, ήταν το 4.241 π.Χ., κάτι που σημαίνει ότι όταν έφτιαχνε την Κρύπτη, είχαν περάσει 6.177 χρόνια. Και έτσι, οι μελλοντικοί κάτοικοι του πλανήτη μας (ή οι επισκέπτες του) θα ανοίξουν την Κρύπτη το 8.113 μ.Χ. (6.177 χρόνια μετά) και θα μπορέσουν να δουν πως ήταν ο πολιτισμός σε εκείνη τη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας.

Το δωμάτιο της κρύπτης, έχει μήκος 6 μέτρα και ύψος 3 μέτρα και 3 μέτρα πλάτος-πρόκειται το μέγεθος της πισίνας του πανεπιστημίου όπου ο αέρας αντικαταστάθηκε από αδρανή αέρια και η πόρτα σφραγίστηκε με ανοξείδωτο χάλυβα.