Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απίστευτο: Περιστέρι γλιτώνει οδηγό που παραβίασε το όριο ταχύτητας επειδή εμφανίστηκε στην κάμερα ελέγχου



«Άγιο»… φαίνεται ότι είχε ένας Γερμανός οδηγός που, ενώ παραβίασε το όριο ταχύτητας, γλίτωσε το πρόστιμο των 105 ευρώ χάρη στην παρέμβαση ενός λευκού περιστεριού, σύμφωνα με το BBC.

Ο οδηγός καταγράφηκε από τις κάμερες ελέγχου της ταχύτητας – ωστόσο το πρόσωπό του κρύφτηκε από τα φτερά του περιστεριού που εκείνη τη στιγμή πέταξε μπροστά από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, με ανάλαφρο ύφος ανέφερε ότι ίσως «να μην ήταν σύμπτωση που το Άγιο Πνεύμα» παρενέβη. «Αντιληφθήκαμε το σημάδι αυτό και αφήνουμε ήσυχο τον οδηγό αυτή τη φορά».

Ωστόσο, αξιωματούχοι στο Βίρζεν, κοντά στα δυτικά σύνορα της Γερμανίας, πρόσθεσαν: «Ελπίζουμε ότι αντίστοιχα και ο οδηγός θα αντιληφθεί το ‘εξ ουρανών σημείο’ και θα οδηγεί προσεκτικά στον μέλλον». Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός κινείτο με ταχύτητα 54 χλμ/ώρα σε ένα σημείο του δρόμου όπου το όριο ήταν τα 30 χλμ/ώρα.

Ωστόσο, καθώς μπόρεσε να ταυτοποιηθεί μόνο το αυτοκίνητο και όχι ποιος ήταν πίσω από το τιμόνι, ο οδηγός μάλλον γλίτωσε το πρόστιμο «χάρη στον φτερωτό φύλακα άγγελο με τα προσεκτικά, όπως φαίνεται, ανοιγμένα φτερά του».

Η αστυνομία του Βίρζεν πρόσθεσε ότι κανονικά θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο και στο περιστέρι επειδή πέταγε με τέτοια ταχύτητα σε μια απαγορευμένη ζώνη. «Ωστόσο, καθώς δεν γνωρίζουμε πού θα πρέπει να βρίσκεται εγκαίρως για την Πεντηκοστή, θα επιδείξουμε έλεος αντί δικαιοσύνης και σε αυτή την περίπτωση».

 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ