Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Απίστευτο! Μετασεισμός των 8,9 Ρίχτερ του 2011 τα 7,4 Ρίχτερ στη Φουκουσίμα



Μετασεισμός του φονικού σεισμού των 8,9 Ρίχτερ που το 2011 προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στην Ιαπωνία είναι, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε εκ νέου τη χώρα στις 5:59 τα ξημερώματα τοπική ώρα (22:59 ώρα Ελλάδος).

Αντίθετα όμως με τον σεισμό-μαμούθ του 2011 από τον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 15.000 άνθρωποι και είχε καταστραφεί το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, από τον σημερινό σεισμό δεν έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές ενώ μόνο 5 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές.

Αν και μετά το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ οι ιαπωνικές αρχές σήμαναν συναγερμό στις περιοχές Φουκουσίμα και Μιγιάγκι για τον κίνδυνο τσουνάμι ύψους έως και 3 μέτρων, ο συναγερμός υποβαθμίστηκε σε επιφυλακή και λίγη ώρα μετά τις 6 το πρωί πλέον υπήρξε λήξη συναγερμού.

Ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους - γύρω δηλαδή στους 7 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ - τις επόμενες επτά ημέρες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φουκουσίμα, 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νάμιε. Αμέσως ακολούθησε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ ακολούθησε και μετασεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.