Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

4 ριχτερ



Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 22:12 της Τρίτης, στα ανοιχτά της Ρόδου.



Σεισμός στον Κορινθιακό: 3,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν τις γύρω περιοχές

Ένας μικρός σεισμός "ταρακούνησε" τις περιοχές στον Κορινθιακό Κόλπο το μεσημέρι της Παρασκευής (01.06.2018). Ο σεισμός αν και μικρός έγινε αισθητός.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:45 και είχε μέγεθος 3,4 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.



Κρήτη: Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ βόρεια των Χανίων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της πόλης των Χανίων. 

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 40 χιλιόμετρα βόρεια του Κολυμπαρίου και σε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων. 



Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στα νησιά Φίτζι

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε σήμερα τα Φίτζι, 329 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Νουκουαλόφα στην Τόνγκα, όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 100 χλμ, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.



Υποθαλάσσιος σεισμός 6,4 Ρίχτερ στο Περού

Υποθαλάσσιος σεισμός 6,4 Ρίχτερ έγινε στα ανοιχτά των ακτών του Περού, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Η δόνηση έγινε 105 χλμ δυτικά της πόλης Καμανά και είχε εστιακό βάθος 40χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Περού, Αρεκίπα, αλλά και στα βόρεια της Χιλής, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.



Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κάσο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16.53 στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κάσο. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 41 χιλιόμετρα, νότια νοτιοδυτικά της Κάσου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.