Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στο σούπερ μάρκετ της νότιας Γαλλίας



Ελεύθεροι αφέθηκαν οι περίπου 20 όμηροι που κρατούσε φερόμενος τζιχαντιστής σε σουπερμάρκετ στη νότια Γαλλία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό μέσα στο σουπερμάρκετ και πως όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ένας άνδρας εισέβαλε οπλισμένος στο σουπερμάρκετ και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο δράστης φέρεται να δήλωσε πως είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τη Le Monde, δύο άτομα έχουν τραυματιστεί θανάσιμα από τον ένοπλο, με τον δήμαρχο της περιοχής αρχικά να επιβεβαιώνει την είδηση και στη συνέχεια να ανακαλεί.

 

Ο δράστης εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ γεμάτο από κόσμο λίγο μετά τις 11 το πρωί και φέρεται να έχει πάνω του τουλάχιστον δύο χειροβομβίδες, ενώ εισερχόμενος στο χώρο φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» (σ.σ. ο Θεός είναι μεγάλος), σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, όπως μεταδίδει το bfm-tv υπάρχουν δύο τραυματίες εντός του σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Edouard Philippe, περιέγραψε την κατάσταση ως «πολύ σοβαρή».

Νωρίτερα, ο ένοπλος, πριν εισβάλλει στο σούπερ μάρκετ, πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας και των διασωστών. Θα ακολουθήσουν νεώτερες πληροφορίες σ' αυτόν τον λογαριασμό. Μη διαδίδετε φήμες», έγραψε το υπουργείο Εσωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

Περίμετρος ασφαλείας έχει δημιουργεί γύρω από το σούπερ μάρκετ ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην πλησιάζουν το σημείο και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.