Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Τουρκία. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις



Μάχη για να διασφαλίσει την κυριαρχία του για άλλα πέντε χρόνια δίνει ο Ταγιπ Ερντογάν. Σε δημοσκόπηση του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται ότι ο νυν Τούρκος Πρόεδρος εκλέγεται από τον πρώτο γύρο των εκλογών της 24ης Ιουνίου ενώ αντίθετη άποψη έχουν άλλες δημοσκοπήσεις.

ΑΚΡ: Στο 55,6% το ποσοστό του Ερντογάν

Στο 55,6% είναι το ποσοστό του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του το ΑΚΡ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μαχίρ Ουνάλ.

Ανέφερε, επίσης, ότι το AKP είναι υπέρ της συμμετοχής όλων των κομμάτων και υποψηφίων στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Το κόμμα του «σουλτάνου» προβλέπει σε δική του δημοσκόπηση νίκη από την πρώτη Κυριακή. Αντίθετα, άλλες σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι η εκλογή θα κριθεί στον β' γύρο.

Όσο για τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παίρνει ποσοστό 12,7% με την «υπόθεση» ενός άλλου αρχηγού στο κεμαλικό κόμμα να αγγίζει το ποσοστό του 24,0%.

Μέγα ερωτηματικό, είναι η επικεφαλής του «Iyi Parti», Μεράλ Ακσενέρ που εμφανίζεται στις σφυγμομετρήσεις με ποσοστό από 12,7% έως 18,2%.

Μάλιστα, αν η εν λόγω πολιτικός και επονομαζόμενη «λύκαινα» τεθεί αντιμέτωπη του «σουλτάνου» στον β' γύρο, τότε ο Ερντογάν θα καταφέρει να νικήσει με ισχνή διαφορά.

Υπάρχει δημοσκόπηση που οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν 50,5% και 49,5% με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να προσπαθεί, ενδεχομένως για αυτόν τον λόγο, να την αποκλείσει με νομικά τερτίπια από την εκλογική διαδικασία.