Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανέβαλε τη γέννα ώστε να ψηφίσει για το Brexit



Μία βουλευτής των Εργατικών αποφάσισε να γεννήσει αργότερα, προκειμένου να μετάσχει στην ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, την Τρίτη.

Οι γιατροί συμβούλευσαν την Τουλίπ Σιντίκ να γεννήσει με καισαρική. Συμφώνησαν όμως αυτό να γίνει την Πέμπτη, προκειμένου η βουλευτής να είναι παρούσα στην ψηφοφορία στη Βουλή. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα πάει εκεί με αμαξίδιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, δήλωσε ότι θα προτιμούσε ψήφο διά αντιπροσώπου σε αυτή την περίπτωση, αλλά πρόκειται για κάτι που δεν μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος. Δήλωσε όμως ικανοποιημένος που θα τηρηθεί η διαδικασία με την οποία μπορεί να ψηφίσει ένας βουλευτής αρκεί να βρίσκεται στο ακίνητο του κοινοβουλίου, χωρίς να χρειάζεται να μπει στην αίθουσα που γίνεται η ψηφοφορία.

Η Σιντίκ δήλωσε στην Evening Standard ότι αναμενόταν να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της στις 4 Φεβρουαρίου. Ομως, επειδή εμφάνισε σακχαρώδη διαβήτη κύησης, οι γιατροί της συνέστησαν να γίνει καισαρική, στις 14 ή 15 Ιανουαρίου. Αφού συμβουλεύτηκε τους γιατρούς της, τελικά αποφάσισε να καθυστερήσει τον τοκετό. «Αν ο γιος μου έρθει στον κόσμο μία ημέρα αργότερα από ότι συμβούλευσαν οι γιατροί, αλλά είναι ένας κόσμος με μια καλύτερη ευκαιρία για ισχυρότερη σχέση ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρώπη, τότε αξίζει να δώσω αυτή τη μάχη», τόνισε.

Στο βρετανικό κοινοβούλιο υπάρχει και σύστημα για βουλευτές που δεν μπορούν να παραστούν σε ψηφοφορία, με βάση το οποίο κάποιος συνάδελφός τους από το αντίπαλο κόμμα συμφωνεί να μην ψηφίσει. Ομως, η Σιντίκ δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται αυτό το σύστημα, καθώς ο πρόεδρος των Συντηρητικών πρόσφατα δεν τήρησε τη σχετική δέσμευσή του απέναντι στην Τζο Σουίνσον, που έλειπε με άδεια μητρότητας. Αργότερα ο Μπράντον Λιούις ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως έκανε λάθος.

«Αν δεν τηρηθεί το σύστημα αυτό, δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σιντίκ. «Το συζήτησα με τον σύζυγό μου, Κρις και μου είπε ότι είναι δική μου επιλογή, αλλά θα με στηρίξει».