Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ανατριχιαστικό βίντεο: Οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν πάνω από το ματωμένο πτώμα του Ρώσου πιλότου


Μέχρι την τελευταία του πνοή φαίνεται ότι πολεμούσε ο πιλότος του ρωσικού Su-25 που καταρρίφθηκε εχθές στη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αφού το όπλο του βρέθηκε με άδειο γεμιστήρα, μεταδίδουν σήμερα τα ρωσικά ΜΜΕ. 

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε μερικές ώρες μετά τον θάνατό του, έγγραφα που έφερε πάνω του όταν σκοτώθηκε από τους τζιχαντιστές ανέφεραν ότι ο στρατός τον είχε προτείνει για να λάβει ένα σημαντικό κρατικό βραβείο, εξαιτίας των «άριστων υπηρεσιών που προσέφερε στη Συρία». Ο Ρώσος πιλότος που σκοτώθηκε από τα μέλη του παρακλαδιού της Αν Νόσρα, το οποίο ελέγχει μεγάλο μέρος της Ιντλίμπ στη Συρία, έχει πλέον αναγνωριστεί ως επισμηναγός Ρομάν Φιλίποβ. 

 

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η ανεξάρτητη ομάδα ερευνών Conflict Intelligence Team εμφανίζεται τόσο το επίσημο έγγραφο της αεροπορίας όσο και το όπλο που χρησιμοποίησε ο πιλότος υπερασπιζόμενος τη ζωή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Φιλίποβ είχε καταγωγή από τη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κριμαίας, που το έδαφος της διεκδικείται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πιλότος κατάφερε να ενεργοποιήσει το κάθισμα εκτίναξης και εγκατέλειψε το μαχητικό πριν συντριβεί. Ωστόσο στο έδαφος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης με τους τζιχαντιστές. 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει σήμερα ένα ανατριχιαστικό βίντεο, που δείχνει τους τζιχαντιστές που κατέρριψαν το αεροσκάφος να πανηγυρίζουν πάνω από το ματωμένο πτώμα του Φιλίποβ.