Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αναστασιάδης: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον κυπριακό λαό»



Με δοξολογία που τελέστηκε, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας άρχισαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59. 
 
Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον κυπριακό λαό, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία και προσέθεσε ότι η δική του παρουσία δεν ήταν παρά η απόδειξη της τιμής που η Πολιτεία οφείλει σε όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους ή υπέστησαν βασανιστήρια, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τον αγγλικό ζυγό και να αποκτήσει ο λαός την ελευθερία του.
 
Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης και οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, Πάνος Καμμένος και Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Ηλίας Φωτόπουλος, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι επίσημοι.
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας είπε ο αγωνιστής τομεάρχης της ΕΟΚΑ Νίκος Κόσης. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα, ενώ το απόγευμα θα γίνει σε κλειστό στάδιο ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου. Δοξολογίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες πόλεις.