Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ακιντζί: Να προετοιμαστούν οι Ελληνοκύπριοι για ομοσπονδία



Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης πρέπει να προετοιμάσει τον εαυτό του και την κοινότητά του για μια ομοσπονδιακή λύση, αν δεν το κάνει στο μέλλον μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική λύση, όπου δύο ίσα κράτη θα ζουν δίπλα δίπλα, δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, προσθέτοντας ότι τώρα εργάζονται για τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής δομής στη βάση της πολιτικής ισότητας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί μιλούσε σε μαθητές από διάφορες ξένες χώρες που συμμετέχουν σε φεστιβάλ στα κατεχόμενα. Οι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τη Σερβία δεν μετέβησαν στα κατεχόμενα καθώς ενημερώθηκαν για το ότι πρόκειται για παράνομο "κράτος".

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι οι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τη Σερβία, δεν πήγαν στο φεστιβάλ "λόγω της αδιάλλακτης" – όπως υποστήριξε – στάσης της "ελληνοκυπριακής διοίκησης", που τους εμπόδισε. Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, συνέχισε ο κ. Ακιντζί λέγοντας ότι στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το περιστατικό αυτό ήταν λάθος και υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι ανησυχούν για τυχόν αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Τέλος τους ευχήθηκε “καλό μπαϊράμι” λέγοντάς τους “ελπίζω εσείς να δημιουργήσετε στο μέλλον έναν καλύτερο κόσμο απ` ό,τι εμείς κάναμε”.