Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αισιόδοξος ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ για έλλειμμα 3,1% του ΑΕΠ



Η Ισπανία θα κατορθώσει να πιάσει τον δημοσιονομικό στόχο του 3,1% του ΑΕΠ της που έχει τεθεί από την Ε.Ε. για το 2017, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σε συνεντεύξεις του σε δύο ισπανικές εφημερίδες.

«Έχουμε έναν σώφρονα προϋπολογισμό με τον στόχο του να φθάνει το 3,1%, τον οποίο και θα πετύχουμε», τονίζει στην συνέντευξή του ο Λουΐς ντε Γκίνδος.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση μειοψηφίας ανακοίνωσε αυξημένα κοινωνικά μέτρα κατά την καθυστερημένη κατάθεση του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2017, δείχνοντας να απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας.

 

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ευελπιστεί περισσότερο σε μία στιβαρή ανάπτυξη και στη φορολογία εισοδήματος για το 2017 ως μέτρο ικανό για να συμβάλει στη μείωση του ελλείμματος απ’ ότι στην πολιτική της περικοπής δαπανών, που χαρακτήρισε την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής της.

Η κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα φθάσει το 2,5% το τρέχον έτος.

Κατά το 2016, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας, για πρώτη φορά από την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, είχε κατορθώσει να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί με την Ε.Ε.