Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

αεπ



ΔΝΤ: «Δεν πρόκειται να υπάρξει «υπερπλεόνασμα» μέχρι το 2023»

Λεφτά για επιδόματα μόνο από κόψιμο των συντάξεων.Ο προϋπολογισμός του Οκτωβρίου θα μειώσει τις προβλέψεις για τα υπερπλεονάσματα .Ανεπαρκής για τις αγορές η συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.



Βίζερ για α' εξάμηνο 2015: Η τεράστια πτώση στο ΑΕΠ ήταν η μεγαλύτερη ζημιά

«Το μεγαλύτερο ποσό όλων, είναι η τεράστια πτώση που σημειώθηκε στο ΑΕΠ, η τεράστια πτώση στο εθνικό εισόδημα. Και αν έχετε μια τόσο απότομη πτώση στο εθνικό εισόδημα, δεν διορθώνεται την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, αναφερόμενος στο κόστος του πρώτου εξαμήνου του 2015 για την ελληνική οικονομία.



Ανοδο του ΑΕΠ και το β' τρίμηνο αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ

Σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τα στοιχεία για την πορεία το δεύτερο τρίμηνο του έτους που ήταν θετικό.



Αυτά είναι τα 13 μέτρα του 2018 για να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ

Τον φιλόδοξο στόχο για διπλασιασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος από τα 3,45 δισ. (1,9% του ΑΕΠ) το 2017 στα 6,62 δισ. ευρώ (3,5% του ΑΕΠ) το 2018 βάζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα αρχίσει να συντάσσεται τις επόμενες μέρες.

 

Αισιόδοξος ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ για έλλειμμα 3,1% του ΑΕΠ

Η Ισπανία θα κατορθώσει να πιάσει τον δημοσιονομικό στόχο του 3,1% του ΑΕΠ της που έχει τεθεί από την Ε.Ε. για το 2017, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σε συνεντεύξεις του σε δύο ισπανικές εφημερίδες.

«Έχουμε έναν σώφρονα προϋπολογισμό με τον στόχο του να φθάνει το 3,1%, τον οποίο και θα πετύχουμε», τονίζει στην συνέντευξή του ο Λουΐς ντε Γκίνδος.