Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 -

Άγνωστες δυνάμεις χτύπησαν τουρκική βάση στην βορειοανατολική ΣυρίαΛίγο πριν τα μεσάνυχτα, "άγνωστες" δυνάμεις κατέστρεψαν  με χειρουργικό χτύπημα, τουρκική στρατιωτική βάση που δημιουργήθηκε στα βορειοανατολικά της Συρίας, ενώ οι πληροφορίες μιλούν για 3 νεκρούς και 10 τραυματίες.

 

Οι  Τούρκοι στρατιωτικοί κατηγορούν την Ρωσία και το Ιράν για την επίθεση και αναφέρουν ότι έγινε με αεροπορική επιδρομή, άλλοι μιλούν ακόμα και για αυτοκίνητο-βόμβα. 

Εκεί που φαίνεται να καταλήγουν όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες είναι πως εκδηλώθηκε μια ισχυρή έκρηξη, είτε από κάποιον  πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αεροσκάφος, είτε από κάποια άλλη κινητή μονάδα κρούσης.

 

Μέχρι τώρα, είναι γνωστό ότι μετά την ισχυρή έκρηξη στην τουρκική στρατιωτική βάση, η οποία είναι ένας σταθμός παρατήρησης, τουλάχιστον τρία τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα εμφανίστηκαν σε αυτήν την περιοχή, παρέλαβαν τραυματίες και νεκρούς, ενώ πηγές αναφέρουν ότι το  τουρκικό  στρατιωτικό παρατηρητήριο καταστράφηκε, σχεδόν, ολοσχερώς.

Παρά την απουσία επίσημων δηλώσεων από την Άγκυρα,  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ο ρωσικός στρατός, ειδικότερα, το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό κατηγορεί τη Ρωσία και το Ιράν για αυτό που συνέβη, σημειώνοντας, όπως αναφέρει ο echedoros-a.gr ότι βρίσκονται πίσω από αυτό που συνέβη και απαιτούν να σπάσουν όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες από την έναρξη επιθετικής επιχείρησης κατά  του στρατού της Συρίας και των συμμάχων του.

Νωρίτερα, αραβικές πηγές ανέφεραν ότι μετά από αυτήν την τουρκική στρατιωτική βάση συντονίστηκαν επιθέσεις εναντίον του ρωσικού και του ιρανικού στρατού στην επαρχία Λατάκια.