Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

8 °C

Σήμερα, 20. Ιανουαρίου 2022

Αφγανιστάν: Διπλή επίθεση από Ταλιμπάν - 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίεςΔιπλή επίθεση πραγματοποίησαν την Τετάρτη βομβιστές αυτοκτονίας των Ταλιμπάν, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 16 νεκρούς και 44 τραυματίες, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Οι δύο «καμικάζι» έδρασαν ταυτόχρονα, εμφανίζοντας μία νέα τακτική, την οποία μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί ευρέως.

Στόχος ήταν ένα αστυνομικό τμήμα και ένα κτίριο των μυστικών υπηρεσιών. Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε και επισήμως η οργάνωση των Ταλιμπάν, με δήλωση του εκπροσώπου τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκανί, δήλωσε πως «μετά τον θάνατο του μουλά Σαλάμ και την ήττα των Ταλιμπάν σε πολλά άλλα μέτωπα, οι τρομοκράτες θέλησαν να δώσουν ένα δείγμα της δύναμής τους». 

Στο πρώτο χτύπημα χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο ανατινάχτηκε έξω από αστυνομικό τμήμα, ενώ δίπλα βρισκόταν κέντρο εκπαίδευσης του στρατού. Ακολούθησε πολύωρη μάχη μεταξύ μαχητών των Ταλιμπάν και δυνάμεων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε έξω από κτίριο των μυστικών υπηρεσιών, στα ανατολικά της πόλης.