Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

98χρονη μπήκε σε γηροκομείο για να φροντίσει τον... 80χρονο γιο της!



Λένε πως η αγάπη της μητέρας για τα παιδιά της, και ειδικά η έγνοια της γι’ αυτά, δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι όταν αυτά έχουν πια ανοίξει τα φτερά τους και, θεωρητικά, είναι περισσότερο σε θέση να φροντίσουν εκείνα τους γονείς τους παρά το αντίθετο.

Η 98χρονη Άντα Κίτινγκ πάντως, μια ανάσα πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής, μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας, όχι για να δεχθεί η ίδια φροντίδα αλλά για να φροντίσει τον 80χρονο γιο της, ο οποίος ζούσε ήδη εκεί. Οπως εξηγεί η εφημερίδα Independent, μάνα και γιος ζουν μαζί μια ζωή, καθώς ο άνδρας δεν παντρεύτηκε ποτέ. Το 2016, μεταφέρθηκε σε οίκο ευγηρίας στο Λίβερπουλ, επειδή χρειαζόταν φροντίδα και υποστήριξη στην καθημερινότητά του, κι έναν χρόνο αργότερα τον ακολούθησε και η μητέρα του για να βοηθήσει στη φροντίδα του γιου της!

«Λέω στον Τομ καληνύχτα στο δωμάτιό του, κάθε βράδυ, και την επόμενη μέρα μπαίνω και τον καλημερίζω» αφηγείται η 98χρονη σε τοπική εφημερίδα. «Όταν επιστρέφω πάντα ανοίγει τα χέρια του και μου κάνει μια μεγάλη αγκαλιά… Δεν σταματάς ποτέ να είσαι μαμά». Ο 80χρονος άνδρας, που είναι ζωγράφος και διακοσμητής, λέει πως είναι χαρούμενος που έχει τη μητέρα του στον οίκο ευγηρίας. «Με φροντίζουν πολύ και είμαι χαρούμενος που βλέπω τη μητέρα μου, τώρα που ζει εδώ» λέει ο ίδιος.

Ο διευθυντής του γηροκομείου λέει πως μάνα και γιος είναι αχώριστοι. «Είναι πολύ σπάνιο να βλέπει κανείς μητέρες και τα παιδιά τους στο ίδιο γηροκομείο κι εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε τον χρόνο που περνάνε μαζί όσο πιο ξεχωριστό γίνεται».