Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Το 61% των Γερμανών δεν ανησυχεί για την εισροή προσφύγων



Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν αισθάνεται ότι απειλείται από την πρωτοφανή εισροή προσφύγων στη Γερμανία,σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης ARD, το 61% δεν ανησυχεί για τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, ενώ το 38% δηλώνει ότι τους τρομάζει.

Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες απαντούν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των μεταναστών, και μόνο 2% υποστηρίζει ότι η ζωή του είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

Μια άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Emnid για το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων N24, δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που χειρίστηκε την προσφυγική κρίση η Γερμανίδα καγκελλάριος Άγκελα Μέρκελ. Περίπου δύο από τρεις εκτιμούν ότι η "δουλειά" που κάνει η γερμανική κυβέρνηση για το θέμα είναι "μάλλον κακή" ή "πολύ κακή", ενώ περίπου 36% θεωρεί πως ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Αντιθέτως το 27% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έκανε υπερβολικά πολλά.

Η δημοσκόπηση της Infratest dimap διενεργήθηκε στις 7-9 Σεπτεμβρίου σε 1.021 άτομα, ενώ αυτή από την Emnid στις 9 Σεπτεμβρίου σε πάνω από 1.000 άτομα.