Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Το 2016 σε όλο τον κόσμο - Πυροτεχνήματα και δρακόντεια μέτρα (Βίντεο+Φωτό)



Εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν με πυροτεχνήματα και συναυλίες την έλευση του 2016. Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχθηκε το 2016 στο ιστορικό κέντρο και συγκεκριμένα στο Θησείο.

Στο Παρίσι, υπό τη σκιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, η καθιερωμένη υποδοχή του Νέου Έτους έγινε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για τις εκδηλώσεις.

Με μια εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων το Λονδίνο υποδέχθηκε το Νέο Έτος στον ποταμό Τάμεση.

Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, παραδοσιακός τόπος υποδοχής του Νέου Έτους, ήταν κλειστή στο κοινό την ώρα του ρεβεγιόν, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων, ωστόσο το σόου των πυροτεχνημάτων ήταν εντυπωσιακό.

Στη Μαδρίτη, η αστυνομία περιόρισε στις 25.000 το πλήθος που συγκεντρώθηκε συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Στο Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αργά την Πέμπτη, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί (ένστολοι και με πολιτικά), 500 παραπάνω από τις περσινή εκδήλωση, υπέβαλλαν τους επισκέπτες σε αυστηρούς ελέγχους.

Πάνω από 100 εκατομμύρια αμερικανών και 1 εκατομμύριο άτομα παγκόσμια αναμένονταν να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.

Στο Κάιρο, όπου ο στόχος είναι η επιστροφή των τουριστών, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τις Πυραμίδες.

Στη Τουρκία οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, και συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν διπλή επίθεση στην Αγκυρα.

Στο Ντουμπάι, γύρω στα 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφριά, σύμφωνα με τις αρχές, και 60 σύμφωνα με ιατρικό προσωπικό επειγόντων περιστατικών (συμπεριλαμβανόμενων και αναπνευστικών προβλημάτων λόγω του καπνού), όταν ένας 63όροφος ουρανοξύστης τυλίχτηκε στις φλόγες χθες βράδι.

Οι αρχές δεν ματαίωσαν τα πυροτεχνήματα σε ουρανοξύστη λίγα εκατοστά μέτρων παραπέρα, λέγοντας νωρίς ότι η φωτιά ήταν 90% υπό έλεγχο. Τα αίτια δεν είναι γνωστά, αλλά αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε στον 20ο όροφο, στο εξωτερικό του κτιρίου.

Με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων γιόρτασε την Πρωτοχρονιά το Χονγκ Κονγκ.

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε ένα φαντασμαγορικό σόου με 23.000 τόνους πυροτεχνημάτων, το οποίο αναμενόταν να παρακολουθήσουν από κοντά πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι.

Με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων καλωσόρισε το 2016 η Ν. Ζηλανδία.

Με κάθε επισημότητα και με πολλά χαμόγελα γιόρτασαν την αρχή του χρόνου στο Πεκίνο, την Ταϊβάν και στο Τόκιο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΑΡΙΣΙ

ΛΟΝΔΙΝΟ

ΜΟΣΧΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΛΙΣΑΒΟΝΑ